Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy ceruzaelem hány ampert...

Egy ceruzaelem hány ampert képes leadni?

Figyelt kérdés
2022. jan. 22. 22:21
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Kicsit pontosabban leírva az lenne a kérdésem, hogy kb. 1 percig használva mi az a legnagyobb áramerősség, amit egy ceruzaelem elvisel és le tud adni.
2022. jan. 22. 22:25
 2/18 anonim ***** válasza:
általában rá szokták írni, hogy mittomén 5C vagy 10C a max áram amit elvisel. Ezen kívül meg végülis mindegy. Mire kéne az adat? Hátha úgy jobban tudok/tudunk segíteni
2022. jan. 22. 22:29
 3/18 A kérdező kommentje:

5C, 10C? Én amper-ban szeretnék egy értéket kapni.

"Ezen kívül meg végülis mindegy."

Már hogy lenne mindegy, mikor pont ezt kérdeztem? :-)

2022. jan. 22. 22:34
 4/18 anonim ***** válasza:
62%

"Én amper-ban szeretnék egy értéket kapni." most mondjak neked egy értéket? jó, akkor 20A. most elégedett vagy? mondom, hogy bármi lehet a C értéke, attól függ milyen akku, milyen gyártó, stb.

A C az a kapacitás. A kapacitás meg az, hogy ha pl 1000mAh-ás, akkor 1A terheléssel 1 óra alatt merül le a minimum feszültségre az akku. Ha a terhelhetősége 5C akkor az 5*kapacitás, tehát jelen esetben 5*1000mA, az az 5A-rel terhelheted. Ha a fölé mész, akkor károsodik az akku, rosszabb esetben pukkan egyet :D

2022. jan. 22. 22:37
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Ezzel a kérdéssel egyenértékű az, ha azt kérdeznéd, hogy egy autó hány lóerős. :)
2022. jan. 22. 22:38
 6/18 A kérdező kommentje:

Sima ceruzaelemnek keresem a max áramerősségét (pl: Varta, Energizer).

Itt van előttem egy 4-es csomag, de se a csomagra, se az elemre nincs ráírva ez a C érték.

A 20A-t viccből mondtad, vagy kb. ennyi lehet valójában?

2022. jan. 22. 22:49
 7/18 anonim ***** válasza:
vicc. ugyanúgy vicc, ahogy egy autóra is azt mondanám, hogy igen egy autó kb 100 lóerős
2022. jan. 22. 22:52
 8/18 anonim ***** válasza:
Kérdező szerintem te nem vagy tisztában az alapokkal. Mire szeretnéd használni? Mi okból kéne neked (feltételezhetően) az az érték amivel max terhelni lehet?
2022. jan. 22. 22:53
 9/18 anonim ***** válasza:

Ha egy új ceruzaelem belső ellenállása 𝑅𝑏 = 0,5 Ω, akkor rövidzárási árama 𝐼=𝑈𝑅𝑏=1,5 V0,5 Ω = 3 A

De ezt nem tudja folyamatosan 10 percig. A szárazelemek típustól, gyártmánytól függően 500 és közel 2000 mAh-ig terjedő kapacitásúak, de nem képes egyszerre leadni. A nagyobb kapacitásokat a Duracell, Varta, Energizer képviseli. Középmezőny GP, Philips, Panasonic, Sony, Maxell, stb, és vannak kevésbé izmosak.

Multiméterrel simán mérheted a 10 amperes méréshatárban, nem tud benne kárt tenni.

2022. jan. 22. 22:55
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget, közben megtaláltam a neten ezt a C számot, tényleg így mérik az áramerősséget. És tényleg kibír kb. 20 A-t.

Nem akartam az elején leírni, nehogy elmenjen más irányba a beszélgetés, szóval arra kell, hogy kiszámoljam a lakásom védővezetőjének az ellenállását. Mivel várhatóan 1 Ohm alatti, ezért nagy áramok indulnak meg, és tudnom kell, hogy mit bír el egy ceruzaelem. Mert egy ceruzaelem lenne az áramforrás. Köszi mégegyszer az infot!

2022. jan. 22. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!