Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Laptop jelentése? Vitában...

Laptop jelentése? Vitában vagyok kollégákkal.

Figyelt kérdés
Én az öl testrészhez kötöm, mivel az ölünkben használjuk és angolul a lap az öl. Vitapartnereim szerint pedig jegyzetfüzet, hordozható számítógép.

2022. jan. 18. 19:10
 1/5 anonim válasza:
100%
Google a barátod :D. Mindenkinek igaza van, mai értelemben hordozható számítógépet jelent, viszont a nevét a lap-ről kapta. (Its name comes from lap, as it was deemed practical to be placed on a person's lap when being used.)
2022. jan. 18. 19:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A notebook jelentésével keverik össze.
2022. jan. 18. 19:30
 3/5 grafno ***** válasza:
100%
Szerintem ha megkerdezik mi a laptop akkor az lesz a valasz amit a kollegak mondanak. Ugy jobb lett volna a kerdes, mi/volt a laptop eredeti jelentese.
2022. jan. 18. 19:32
 4/5 grafno ***** válasza:
a 2es utan megneztem mert nekem meg nem volt ilyen mely konlfiktus a kollegakkal [A laptop, laptop computer, or notebook computer is a small, portable personal computer (PC) with a screen and alphanumeric keyboard. These typically have a clam shell form factor with the screen mounted on the inside of the upper lid and the keyboard on the inside of the lower lid, although 2-in-1 PCs with a detachable keyboard are often marketed as laptops or as having a laptop mode. Laptops are folded shut for transportation, and thus are suitable for mobile use.[1] Its name comes from lap, as it was deemed practical to be placed on a person's lap when being used. Today, laptops are used in a variety of settings, such as at work, in education, for playing games, web browsing, for personal multimedia, and general home computer use.] via wiki
2022. jan. 18. 19:35
 5/5 anonim ***** válasza:

"Vitapartnereim szerint pedig jegyzetfüzet" amit ugye notebooknak hívnak, nem laptopnak...

Régebben volt olyan, aki úgy tett különbséget, hogy laptopnak a nagyobb, vastagabb, nehezebb gépeket hívta, notebooknak meg a kisebb, áramvonalasabb, jegyzetfüzet szerűbb gépeket. De ez inkább csak érzésre ment, definíció szintű különbségtétel nem annyira létezett köztük sosem. Ki ezt, ki azt használta/használja.

Mivel a laptopnak nincs más jelentése, csak a hordozható számítógépet hívják így, a notebook viszont lehet papírból készült jegyzetfüzet is, így szerintem mindenképp praktikusabb azt a kifejezést használni, amelyik egyértelműbb és kevésbé félreérthető.

2022. jan. 25. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!