Egy inverterrel ha 160 amperrel hegesztek, hány amper erősségű áram fog átfolyni a 2.5-es kábelen az áramforrástól számítva?
"Szirty pedig tényleg menj máshová vitázni"
Mi a problémád?
"kettőfeles" (négyzetmilliméter) kábel kell egy hegesztő 230V-os táplálásához. A gyári invertereken is ilyen van.
Ami összeköti a hegesztő berendezést az "áramforrással" ami jelen kérdésben a fali 230V-os csatlakozó aljzat.
Ezen a kábelen várhatóan 10-20A áram fog folyni 160A árammal történő hegesztési művelet közben.
Tehát valószínűleg nem a 160A-es hegesztőkábel a kettőfeles, hanem a készülék 230V-os betápláló vezetéke ami a legkevésbé sem túl vastag ide.
Mi ebben a provokatív?
Az hogy nem vág egybe azzal amit írtál?
" de én kérdeztem valamit és ahelyett, hogy arra válaszoltatok volna, elkezdtetek vitázni."
Mert nem volt 100%-osan egyértelmű a kérdésed.
Én meg megjegyeztem, hogy a primer (betápláló oldalon) folyó áram meghatározásához nem csak a hegesztő áram ismerete szükséges, hanem az a feszültség is ami a hegesztőkábelen jelen van közben (és akkor az inverter hatásfokát és teljesítmény tényezőjét még el is hanyagoltuk, de a nem túl pontos becsléshez az nem is feltétlen kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!