Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Step down konverterrel, a...

István18 kérdése:

Step down konverterrel, a beállított feszültséggel és àrammal tudok akkumulátort tölteni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 15. 23:26
1 2
 11/13 puritan ***** válasza:

Még annyit, hogy azt már megvan, hogy mivel fogod ezt a cuccot táplálni?

A bemeneti feszültségnek 1-2 volttal mindig nagyobbnak kell lenni, mint a kimenetinek. Tehát kb. 16-35V DC közötti feszültségre lesz szükséged a táplálására.

Egyébként már én is gondolkoztam rajta, hogy csinálni kellene valami ilyen akkutöltőt, mert amit kapni lehet, az vagy nagyon okos,és mindent ő akar maghatározni, vagy nagyon buta, és ülhetek az akku mellett, ha nem akarom túltölteni. Olyat azonban amelyiken külön be lehet állítani a feszültséget, és az áramot, utoljára 30 éve láttam, és szovjet gyártmányú volt.

2022. jan. 16. 23:17
 12/13 Szirty ***** válasza:

"feszültség és àram beállító potméterket kitegyem a doboz elejére"

Kiforrasztod az eredeti trimmer potmétereket és vezetékkel bekötsz potmétert a helyére.

Ugyanolyan értékű potik kellenek mint a trimmerek amik eredetileg benne vannak.

2022. jan. 17. 06:59
 13/13 A kérdező kommentje:
Igen, pont emiatt lenne nekem is rà szükségem, hogy szabàlyozni tudjam a töltési àramot, ezért gondoltam énis erre a megoldásra. Vannak itthon 12-24 Voltos stabilizát tàpok is. Arra gondoltam, azok jók lennének hozzà. Hestore ból fogom rendelni, akkor majd vàlasztok hozzà illő potmétereket is.
2022. jan. 17. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!