Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 15 méteres led szalagban...

15 méteres led szalagban hármassával "égnek ki" a kék színek. Hogyan javíthatom? Mi baja van?

Figyelt kérdés

Egy éve fent van már a fal tetején egy rgb ledszalag, viszont egy pár hónapja több helyen sem világít a kék szín. Egymás mellett 3 led kezdett el vacakolni, de már 4 helyen van ilyne 3as csoport, ami nem világít. A másik 2 szín hibátlanul működik, de a kék nem. Félek előbb utóbb az egész szalag tönkremegy.

A tápellátással nincs gond, vezeték sincs megtörve.

2022. jan. 10. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez nagyon érdekes, amit írsz. Nekünk kb. 4 éve ledszalag adja a konyhában a vágó-feldolgozópult felett, illetve a mosogatónál a világítást, és egy amolyan igazi ezermester-szaki csinálta, és ő azt mondta, hogy rengeteg helyen szerelt már ilyet, de még soha sehonnan nem hívták, hogy elromlott, kiégett volna, meg hogy ez a megoldás kvázi "örök", azaz 10-20 éven belül garantáltan nem kell cserélni. Nálunk azóta is megy, sötétben mindig azzal világítunk, nagyon sokat ég, semmi nyoma annak, hogy gyengülne a teljesítménye.

Hívjatok - ha kell, másik - szakembert!

2022. jan. 10. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok, nálunk mondjuk sima selyemfényű fehér van, nem ilyen speciális kék... mondjuk ez nem tudom, belejátszik-e bármit is a kérdés érdemi részébe.
2022. jan. 10. 20:12
 3/6 anonim ***** válasza:
ja és nálunk max. olyan 3-4 méternyi, nem 15... de nem tudom(és nem gondolom),hogy ez számít-e (számítana-e) bármit...
2022. jan. 10. 20:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, bár ezt nem szakember tette fel, hanem én ragasztottam fel a helyére :D
2022. jan. 10. 20:40
 5/6 anonim ***** válasza:

gondolom 12V-os ledszalag, ezeknél 3 darab led van sorba kötve és a szalag végéig párhuzamosan egymással a 3-as csoportok, ezért van ha egy csoportból az egyik kiég akkor a másik 2 követi, nem lesz feszültség különbség a led 2 vége között.

gyenge minőségű kínai szalagoknál általában 1-2 év után elkezd megrepedezni a vízálló müanyag és a forrasztások elengedik, ha nyomogatod vagy mozgatod a szalagot a led körül lehet felvillanik

"A tápellátással nincs gond"

pedig megvan arra is az esély, érdemes lenne kimérni a táp feszültségét hogy biztos 12V körül van-e

hosszú távon a túlfeszültségtől tönkremehet a dióda

mivel csak a kék ledek égtek ki eddig, én a túlfeszültségre tippelek

javítani meglehet, de csak kókányolva. legjobb megoldás ha cseréled az egész szalagot

2022. jan. 10. 20:48
 6/6 anonim ***** válasza:
#4 nincs szükség szakemberre, csak bedugni a konektorba a tápot és bele a ledet
2022. jan. 10. 20:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!