Hol tudnék venni ilyen alkatrészt? (kép)
Egy animált figura (kb 20 éves) mozgásának a sebességét lehetett allitani vele, sajnos kicsit rozsdas, nem mukodik. A neten potenciaméterként találtam hasonlot, de egyik sem ugyanilyen és sajnos nem értek hozza. Mivel tudnám helyettesíteni?
ez nem potenciométer, mert csak két lába van. ez egy egyszerű állítható nagyságú ellenállás.
egyébként könnyen helyettesíthető egy trimmer potival, amelyiknek az értéke ugyanannyi -5 kohm-, a középső és valamelyik szélső lábát kell bekötni.
2-es írja jól. Az eredeti tűrése M, vagyis ±20%, a szabványos 4,7 kΩ is megfelel, ha éppen 5 kΩ-ost nem tudsz beszerezni.
Például ez egy ilyen:
Két kivezetéses ritka, ennek is három kivezetése van a neve trimmer potenciométer. Bekötni úgy kell, ahogy 2-es hozzászóló írta.
megint megnéztem a képet és azt kell mondanom, hogy az előbb tévedtem.
:(
potenciométer lesz az, csak letört a harmadik lába.
bemész bármelyik elektronikai alkatrészt árusító boltba és fillérekért kapsz egy zsáknyit.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nem tört le a 3. Láb, biztosan csak két kivezetéssel rendelkezik. Köszönöm mégegyszer, holnap potlom is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!