Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 60 megabites nethez milyen...

60 megabites nethez milyen eszköz kell elég a 2,4-es ?

Figyelt kérdés

2022. jan. 3. 08:56
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
kb elég, de inkább 5 GHZ-s kellene.
2022. jan. 3. 09:04
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
802.11n szabvány elméleti maximuma 300 mbit. Ez valós környezetben 100-200 mbit között mozog. Bőven jó hozzá a 2.4 GHz.
2022. jan. 3. 09:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A WiFi szabványt nem úgy bontják fel, hogy a 2,4 vagy az 5 GHz sávban ad. A 802.11n/ac/ax (új jelöléssel WiFi 4/5/6) szabványt ismerő eszközök már képesek mindkét sávban működni.

N-es WiFi már átvisz 100 Mbit/s körüli adatot.

De ha jövőtálló megoldást szeretnél akkor érdemesebb AC (vagy AX) képes routert venni. Nem jelentős az árkülönbség.

2022. jan. 3. 09:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#3: nem kötekedésiből,de attól,hogy 802.11n es szabványt ismeri egy router még nem feltétele,hogy 5 GHz -es sávot tudja használni. Rakás régebbi intel chipsettes router van ami csak 2.4 GHz-s. De van egy olyan érzésem,hogy mindmáig van olyan router ami csak 2.4GHz only és ismeri a 802.11n szabványt. (Vagy 5 éve nem vettem semmilyen hálózati eszközt úgyhogy erre mondjuk nem tenném fel a fél karomat :) de furcsállnám,ha nem így lenne)
2022. jan. 3. 10:04
 5/6 Paczalos István ***** válasza:

Szerintem ha a jövőre is gondolni akarsz, akkor 802.11ax képes routerre ruházz be, ha később emelkedik a sávszélességed, ez kiszolgál, ráadásul a wifi hatósugara is megnövekszik. jobb a lefedettsége.

Amúgy nem is drága, 8000 forinttól már lehet kapni, szóval nem vennék régebbi technológiát.

2022. jan. 9. 09:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Elméletben elég lenne a 2.5Ghz-es is, ahogy első válaszolók mondták. Gyakorlatban azért nem, mert pl nálunk a szomszédban az összes sávot foglalják, mert még a wc káva is wifis, vagy 18 router van 100m-en belül, és mind maxon kiabál. Gondolom konnektorba dughatós ócsó repeater izéket vettek raklapszám, amik nem nézik a forgalmat, csak döngetnek. Durva, hogy kertes házban ennyire túl tudják kiabálni a mi routerünket. Nem elég a 3 csokos visító gyerekük. Nekem meg 10m-re a routeremtől már csak 15 kilobit/s volt a netem, a közelében meg 120 Mbps körül ment (1000-es vezetékes digiről) . Egy ingyenes wifi térerő néző applikációval megnéztem, és nálunk az 5Ghz csendes, és abban már nem 13, hanem 30 valahány sáv van, amin könnyebb osztozni. AC-s mesh rendszert vettem, ez wifi5-nek megfelelő, és 2.5 és 5Ghz-en megy. Piszokul begyorsult a net, 300-400 Mbps is van néha, bár 700 valamennyi az új routereim max sebessége 5Ghz-en. Érdemes wifi6-ost venni, mert az új eszközök egyre inkább támogatják, és ott a sávok hatékonyabb felhasználását célozták meg (pl VR szemüveg teljesen drót nélkül 4k-ban milyen brutál lehet!)
2022. jan. 9. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!