Ha egy LED lámpára az van írva, hogy az élettartama 20000 óra és 20000 felkapcsolás akkor minden egyes felkapcsolás elvesz egy órát?
Figyelt kérdés
2021. dec. 31. 20:16
1/12 Szirty válasza:
Nem.
Akkor megy tönkre amikor valamelyik "letelik"... Persze csak ha pontos a jóslat (de ezt jelenti).
2/12 anonim válasza:
Az égő 20k órát bír égve, a kapcsoló 20k kapcsolást.
3/12 anonim válasza:
Nem. A 20 ezer óra a folyamatos világításra vonatkozik. A 20 ezer kapcsolás sokkal előbb meglehet, ha olyan helyen van a lámpa, ahol folyamatosan kapcsolgatva van, de csak pár perceket világít. Pontosabban az állandó több fel-le kapcsolgatás jó eséllyel előbb tönkreteszi a lámpát, mint a folyamatos világítás.
4/12 anonim válasza:
Igen, rövidíti az élettartalmát a sok, fel-le kapcsolás.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Így már értem.
2021. dec. 31. 21:11
6/12 anonim válasza:
Kb annyit takar, hogy örülj ha 5 ezret kibír. Tapasztalat ;), Csináltam ilyen nagyon márkás LED-ből lámpát, ami napi 7 órát ment. Úgy 3 évig bírta
7/12 anonim válasza:
Mindig szem előtt kell tartani, hogy egy termék esetében a megadott élettartam, fogyasztás, stb. adatok mindig optimális hőmérsékleti stb. feltételekkel, kb. laboratóriumi környezetre vonatkoznak. Meg aztán van a gyakorlati felhasználás, gyepálás. Elektronikus eszköznek nem is működés, hanem a ki-be kapcsolás okoz sok problémát.
8/12 A kérdező kommentje:
Ha jól értem, akkor érdemes lekapcsolnom a szobában/konyhában, ha legalább egy órán át nem lesz rá szükségem. Amúgy ez már nem az első LED lámpám, vásároltam hármat a hálószobába, egy armatúrában voltak, tehát ugyanannyiszor voltak kapcsolgatva és ugyanannyi ideig világítottak, az első bő 3 év után adta meg magát, az utolsó szűk 4 év után. De még így is megérte, mert az alacsony fogyasztásuk miatt megtérült az áruk... :)
2022. jan. 1. 08:14
9/12 anonim válasza:
Én konyhába és szobába amúgy sem kapcsolom le fel állandóan kapcsolókat úgyhogy nálam ez hosszú évekig jó lenne .
10/12 anonim válasza:
A #2-es mondja jól, mivel ÉS kapcsolat van a mondatok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!