Vettem egy Ultimate Speed akksi töltőt a Lidl-be és ha rá csatlakoztatom az akksihoz nem reagál semmit. Most nem tudom hogy az akksi döglött meg ennyire vagy kifogtam egy selejtes töltőt..
Ha az akku túlságosan le van merülve akkor nem fog elindulni a töltés biztonsági ok miatt. Próbálj szerezni vagy kölcsön kérni olyan akkut aminek a töltöttsége nem esett 11-10 volt alá ha azt elkezdi tölteni akkor megvan a válasz.
2021. dec. 31. 16:55
2/11 A kérdező kommentje:
Akkor mire jó az akksi töltő ha mindent kidobhatok ami teljesen lemerül?
2021. dec. 31. 17:09
3/11 anonim válasza:
Egy olyan akkumulátort, ami meg nem engedett szint alá merült (értsd: tönkrement), nincs értelme tölteni, mert már nem lesz belőle akkumulátornak hívható tárgy, így "nem foglalkozik vele".
Te akkumulátortöltőt vettél, újraélesztésre nem képes.
2021. dec. 31. 17:15
4/11 anonim válasza:
Hány voltot mutat, amikor rákötöd az akkura?
2021. dec. 31. 17:16
5/11 anonim válasza:
tegyél egy izzót a töltő kábelei közé és nézd meg világít-e - persze 12V-osat! :D
2021. dec. 31. 17:32
6/11 anonim válasza:
Olyat is árultak Lidlben ami be tudja indítani tényleg a le merült akkumulátort.
De volt egy másik ami csak tölteni tudja az akkumulátort.
2021. dec. 31. 17:39
7/11 anonim válasza:
12V-os (autó)indító akkuról van szó? Mert ez nem derült ki a kérdésből.
Annál, ha csutkára le van merülve, akkor nem indul el a töltés.
Azt lehet, hogy "megbikázod" az akkut (vagy a töltővel, ha van ilyen funkciója vagy egy másik akkuról) és utána talán elkezdi tölteni normálisan és akkor még valameddig halogathatod az akkucserét.
De valószínű, hogy az az akku már teljesen halott. A töltő helyett több értelme lett volna új akkut venni.
2021. dec. 31. 18:44
8/11 A kérdező kommentje:
12v és olyat vettem amivel bikázni is lehet tehát indítani és tölteni is. Rákötöm az akksira és a töltő beállító paneljén a visszajelző ledek nem világítanak csak az érték ami meg 0.0 ahol mérné az akksit, tehát nem csinál semmit. Elvileg működnie kellene attól a töltő ledjeinek meg ha menthetetlen a teljesen lemerült akksi, eleve akkor minek a bikázós funkció.
2021. dec. 31. 19:01
9/11 anonim válasza:
Hát akkor vidd vissza Lidlben ha nem müködik ?
2022. jan. 1. 08:43
10/11 anonim válasza:
"minek a bikázós funkció."
Hát azért, hogy be tudj indítani egy lemerült, vagy már igen harmatos indítóképességű akkut.
Erre nem gondoltál?
A töltő és bikázó képességnek nincs igazán köze egymáshoz a hálózati dugót leszámítva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!