Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vér oxigén szint mérős okos...

Vér oxigén szint mérős okos óra mennyire megbízhstó?

Figyelt kérdés
Vennék ilyen okos órát ami méri a vér oxigén szintet, pulzust, sőt olyant is találtam hogy vérnyomás mérő funkció is van benne, de ebben a funkcióban már eléggé kételkedek. Mennyire megbízhatóak ezek? Valami tudna e ajánlani olyant ami ezeket a funkciókat tudja és viszonylag jónak mondható? Férfinek valót keresek. Nem horror áron persze.
2021. dec. 30. 18:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
10 es. Igen ilyen mérővel mértük. De mióta hallottam erről az okosórákról hogy tudnak ilyen funciót azóta kicsit érdekel, mert akkor az a nap 24 órájában méri, sportoláskor is akár. Stb. Terhelésekkor. Az óra egész nap rajtam lehet, ez a csipesz meg csak egy gyors ellenőrzéste jó.
2021. dec. 31. 10:23
 12/13 anonim ***** válasza:
Kínai okosóra nekem 84-et mért folyamatosan. Beszartam vettem rendes mérőt az 98-at mér.
2022. jan. 3. 08:19
 13/13 Cubina ***** válasza:

Őszinte részvétem anyukád miatt! :(

Az én anyukámmal is szinte ugyanez történt, ő négy nap alatt ment el november elsején. Semmi panasza nem volt, csak a láz, ami a harmadik napon megszűnt. Nem fulladt, nem fájt semmije, evett is, csak gyenge volt. Kórházba semmiképp nem ment volna.

Eszembe sem jutott ez a véroxigén-szint mérő, sehol sem reklámozták vagy ajánlgatták, csak később tudtam meg, hogy mennyire fontos ez a kis készülék. Azt se tudtam, hogy anyukám covidos, azt hittem megfázott, mert előző nap magára nyitotta éjszakára az erkélyajtót és utána lázasodott be.

Anyukám véroxigén szintje 38% volt, ő is kapott oxigént, amitől felment 80 körülire, aztán betették neki a tubust, leszedálták és bevitték a kórházba. Fél óra múlva hívtak, hogy elment, lélegeztetőre már nem került. Szívelégtelensége volt évek óta és ezt már nem bírta ki. :(

Sajnos a lélegeztetőről szinte senki nem jön le, ezért nem is bánom, hogy nem tették rá, mert az is csak plusz szenvedés lett volna, neki is és nekem is. :(

Én is sokáig hibáztattam magam, hogy miért nem vettem ilyen mérőt, akkor talán megmenthettem volna. De csak annyi történt volna, hogy előbb viszik kórházba és ugyanúgy lélegeztetőre tették volna. Így viszont az utolsó pillanatáig vele voltam, tudtam simogatni, beszélni hozzá, a szemébe nézni. Soha nem fogom elfelejteni a tekintetét. Azóta sem tudtam feldolgozni a történteket, borzalmasan érzem magam. Elkaptam tőle a covidot, és meg akartam halni, de nem sikerült.

Sajnos a tapasztalatok szerint a 90 alatti szaturáció drasztikusan csökkenni szokott a kórházba kerülés után és ugyanúgy lélegeztető a vége, ami csak a szenvedés megnyújtása.

Ne hibáztasd magad, a sorsnak ez volt a terve, hogy elvegye tőlünk az édesanyánkat, mindenképpen ezt történt volna, akármit is tettünk volna. Ott vannak anyukám holmijai, laptopja, varrógépe, tévéje a lakásában, és soha többet nem fogja tudni használni, mertelragadta innen a halál.

Szemét, igazságtalan, kegyetlen az élet. Hány embertől elvette a szeretteit hirtelen, minden előzmény nélkül, mi pedig szenvedünk életünk végéig a hiányuktól. :(

2022. jan. 13. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!