Vér oxigén szint mérős okos óra mennyire megbízhstó?
Huawei Watch FIT
Ez inkább a fitnesz karpánt kategória, de méretben egy óra.
A vérnyomásmérés kivételével tudja a többit, és viszonylag pontos
(Egyedül az alváskövetése egy kissé pontatlan, de a pulzust +-1-2 ütem eltéréssel méri egy vérnyomásmérőhöz képest
Covid idején fontosnak tartom ezt a vér oxigén szint mérőt. Édesanyám karácsony napján hunyt el covidban. Ha tudtuk volna, hogy mi ez a véroxigén szint méregetés, akkor talán élhetne. Itthon próbált kigyógyulni kb 10 napig a vírusból. Majd mikor nem igazán javult akkor elkezdtünk kutatni, mert persze orvos az nem ad tanácsot. Csak a vakcina, semmi más. Nem mondja el hogy ha beteg vagy akkor ezeket csináld otthon, meg vegyél 4-5 ezerért egy vér oxigén mérőt aztán nézegesd... Interneten bukkantunk rá, hogy nézegetni kell a szintet, aztán ha 90 alatt van akkor mentő. Ez vasárnapi napon volt, elkezdtünk körbe telefonálni hogy kinek lehet ilyen műszere, sikerült szerezni egyet. Le teszteltük magunkon, nekem ilyen 96-97 et írt. Majd rá tettem anyámra aki a wc ről jött épp vissza, és olyan 45 körül volt neki. Ekkor nagyon be pánikoltam. Kicsit megpihent akkor felment ilyen 58 ig neki. Hívtuk a mentőt egyből. Kijött. Adott neki oxigént, felmenr neki 91 re. Bementek a kórházba. Este hívtuk a kórházat, mondták, hogy stabil az állapot, 93 an van az oxigén szint, kapja folyamatosan az ellátást. Majd másnap hívott a doki hogy mély altatásban lélegeztető gépen fekszik az intenzíven életveszélyes állapotban. Kb 2 hétig próbálták fel gyógyítani, majd meghalt. Lehetséges hogy megmentette volna az életét ha már 90 es oxigén szintnél beküldjük a kórházba, és nem épül le itthon, miközbe a doki által felírt favipril gyógyszer hatására várunk... Felírta ezt a gyógyszert és semmi tanáccsal nem látott el minket hogy milyen esetben mit tegyünk vagy hogy nézegessük az oxigént.
Aztán most rá bukkantam hogy az okos órák tudnak ilyen funkciót, aztán lehet vennék egyet amivel a saját állapotom tudnám ellenőrizni éjjel nappal. Elvileg mentu az adatokat és diagrammon vissza lehet nézni az időszakot. Alvás figyelő meg pulzus mérő meg ilyesmik érdekelnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!