Miért nem adja ki a "0" zéro számot a 7 szegmenses kijelzőm, amikor CD 4033 icvel hajtom meg?
akkor valamit elkötöttél. a cd4033 ic-t pont szegmensmeghajtónak találták ki.
ha több ic-vel is ugyanez a hiba, akkor tuti, hogy az áramkörödben van a gond.
Ilyenkor hasznos az adatlap tanulmányozása.
Ebből ugyanis kiderül, hogy ha az RBI bemenet "L" szinten van, akkor kioltja a nullát:
Az RBI/RBO (ahogy előttem is írták: ripple blanking) be és kimenet arra való, hogy ha több digitet raksz sorba akkor megoldható velük a bevezető nullák kioltása.
Tehát pl. egy 4 digites összeállításban a 7-et nem 0007-ként jeleníti meg.
Köszönöm a tanácsokat.
Az RBI/O lábakról: RBI földelt, RBO nincs bekötve.
Mi lenne a helyes?
Van egy rajzom azt követem, ott így van bekötve (nem tudom, hogy kell itt képet csatolni): 1 - clock; 2,3,8,14-föld; 5-47 kohm föld; 16-táp; 6,7,9,10,11,12,13- kódok
Köszi a segítséget
"Az RBI/O lábakról: RBI földelt"
Akkor ez a baj.
Az előző hozzászólásomban javasoltam az adatlap tanulmányozását és leírtam azt is hogy:
"Ebből ugyanis kiderül, hogy ha az RBI bemenet "L" szinten van, akkor kioltja a nullát:"
Nem hallgatsz rám! :)
Neked meg ahogy írod földelt az RBI, tehát "L" szinten van, tehát kioltja a nullát.
Tedd át a tápfeszre ("H" szintre)!
"nem tudom, hogy kell itt képet csatolni"
Felrakod valahova a képet és csak a linket teszed ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!