Siemens PLC,7 szegmenses kijelző programozás, Mi lehet a hiba?
Sziasztok!
Mi lehet a baj?
Van 1 Siemens PLC és megírom rá a 7 szegmenses kijelzőhöz a programot de mindegyik számnál ami közös pont volt az nem működik a következőnél.
PL: van az 1-es szám, az 1-nél világít a jobb felső és a jobb alsó szegmens, elindítom a programot és működik rendesen ha megírom a 2-es számnak a programját akkor a jobb felső szengens nem működik az 1-es számnál
a kérdés az lenne hogy miért nem világít
erre órák alatt sem tudtam rájönni
remélem érthetően írtam le
a válaszokat előre is köszi!
Nehéz megmondani a program ismerete nélkül.
Meg anélkül hogy tudni lehetne milyen Siemens PLC. (Logo, S5, S7-200, S7-300, S7-400, C7, S7-1200, S7-1500, stb).
De látatlanban szerintem elkövetted azt az alapvető hibát, amit szinte minden próbálkozó elkövet. Nevezetesen hogy többször raktad a programba ugyanazt a kimenetet és a szegmens állapotának vezérlésekor ezek az utasítások sorban felülírják egymás hatását ami miatt csak az utolsó érvényesül.
És ezt hogyan birom kijavítani?
Mert ha jól golndolkozom akkor ha nincsen benne mindegyik számkijelzésnél az a kimenet akkor nem fog működni
Úgy, hogy egy kimenetet a programba csak egyszer (egy helyen) teszel bele.
A kimenet előtt VAGY kapcsolatokkal oldod meg minden szegmensnél hogy mely számjegyeknél kell a szegmensnek világítania.
Esetleg OUT (=) utasítás helyett (S) utasításokat használsz ha mindenképp több helyen akarod bekapcsolni a kimenetet és az utolsó (vagy első) networkben az összes kimenetet RESET-eled (R).
De ez nem túl elegáns megoldás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!