Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudok 19V-ból 12V-ot...

Hogyan tudok 19V-ból 12V-ot csinálni?

Figyelt kérdés
Milyen alkatrészeket kell vásárolnom? Fontos hogy 60W teljesítményt tudjon tartani. DC-DC konverter kell ezt tudom de milyen jelölésekre figyeljek és honnan látom melyik jó nekem?
2021. dec. 3. 22:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

12 volton 60 wattot 5 amperrel lehet elérni.

Tehát olyant vegyél ami legalább 5 amperes, de az nem baj ha kicsit több.

2021. dec. 3. 23:14
 2/16 anonim válasza:
2021. dec. 3. 23:14
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, lehet fogyatékosnak tűnök de eddig jutottam én is, de annyi választék van hogy honnan tudom melyik jó nekem erre? És lehetőleg magyar boltból, mert nem akarom küldföldről rendelni.
2021. dec. 3. 23:45
 4/16 anonim ***** válasza:

Készen is lehet kapni:

[link]

viszont egy hűtőborda kelleni fog rá.

2021. dec. 4. 00:25
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen, ez jó lesz. Pont ilyenre van szükségem. Igazából egy régi monitort akarok vele meghajtani aminek a bemenetére az van írva hogy 12V 4A.

És van egy rossz laptop töltőm aminek megtört a vezetéke csak annyia baja, így a kettőből össze tudom rakni az ehhez való adaptrt amivel működni fog.

2021. dec. 4. 00:43
 6/16 A kérdező kommentje:
És ilyenből van ami ugyanez, csak el is szigetelt? Mert itt a táblázatban azt írja nem szigetelt, mondjuk a képről is látszik.
2021. dec. 4. 00:45
 7/16 Szirty ***** válasza:

" Mert itt a táblázatban azt írja nem szigetelt, mondjuk a képről is látszik."

Azt írja nem elszigetelt.

Ez a képből egyáltalán nem látszik.

Ez ugyanis nem azt jelenti hogy maga az áramkör szigetelt a környezetétől.

Azt jelenti, hogy a primer a szekunder oldaltól nincs galvanikusan leválasztva. Ez a két dolog nagyon nem ugyanaz!

2021. dec. 4. 12:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom melyik mit jelent én arra gondoltam hogy nem így szabadon van a nyák hanem benne van egy házban és csak a két végén jönnek ki a vezetékek.
2021. dec. 4. 13:43
 9/16 Szirty ***** válasza:

Nem, egyáltalán nem azt jelenti!

Az elszigetelés ebben az esetben azt jelenti, hogy a bemenő oldal galvanikusan független, avagy potenciál mentes (elszigetelt) a kimenő oldaltól, ami ez esetben nem teljesül.

De neked ez is jó. A dobozolását meg tudod oldani magad is ha akarod.

2021. dec. 4. 14:01
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Nekem a szigetelés azt jelentette eddig hogy betekerem szigetelő szalaggal :D

Nekem teljesen mindegy hogy akkor szaknyelven kifejezve szigetelt-e vagy sem, de olyan-ra lenne szükségem, ami "dobozos" nem árulnak? Vagy ha erre van valami szakmai kifejezés hogy dobozban van és nem szabadon akkor annak mi a neve? Hogy rá tudjak keresni.

2021. dec. 4. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!