Milyen laptopot ajánlanátok 2021 végén/2022 elején?
A mostani laptopom sajnos már eléggé lassú, meg néhány hibája is akad már ami hátráltat a mindennapi használat során. Milyen laptopokat tudnátok ajánlani amik maximum 170 000 környékén lehetnek és még megérheti rá beruházni? Igazából nem szükséges semmi extra, egyszerűen csak egy stabil laptopot szeretnék. A mostaniról már ez nem igazán mondható el sajnos.
Természetesen szóba jötnek több éves modellek is, tisztában vagyok vele hogy a mostani csúcs eszközök 3-400 környékén is lehetnek. De 250-260 minimum általában.
Kemény dió.
170k környékén. Meddig tudsz elmenni?
8GB memória a minimum, alatta ne is vedd meg. (16 lenne az ideális de 8 al el fog zörögni sokáig.)
256GB ssd legyen alatta szintén nem jó.
15,6 kijelző, ez a legolcsóbb modell, és asztali és hordozható gépként ez a legjobb kompromisszum. Árban is ezek a legolcsóbbak.
FullHD legyen ne HD Oda kell figyelni!
Windows legyen rajta, nincs kínlódás, teljesen tiszta lesz.
Garancia érdemes olyat ami inkább 3 évet ad.
Ennyi pénzért Intel Core i3 -at vagy AMD Ryzen 3 -at lehet kapni.
Egy egy darab lehet i5 és R5 ből valahol 200 környékén.
Szervizben a kommersz gépekben Acer és ASUS a legjobb.
Többit is megcsinálják, csak az a tapasztalat hogy ezeknek messze a legkorrektebb az olcsó szegmensben.
Van itt egy Lenovo 180k ért:
Vagy kb hasonlóban egy HP 185k ért:
Egy Acer 190k ért:
Használtan is érdemes lehet felújított üzleti kategóriás gépeket nézni.
150-200 környékén komolyakat lehet kapni sokszor garanciával.
Acer travelmate tmp215. (nyilván a neked anyagilag megengedhető hardverrel)
Nálunk a családban beváltak ezek a belépő üzleti kategóriás gépek, és a cégnél is ezeket vásárolják.
Nem rossz a latitude csak ahogy én néztem az árakat (szubjektív vélemény következik) eszméletlenül túlárazottan adják a gépeiket. Pl ha megnézed ugyanazzal a hardverrel egy travelmate-hez képest legyen az i5-i3-ryzen bármi akkor azt látod hogy kb 50 ezerrel drágábban adják. És nem állítom hogy nem lehet jobb, mert lehet hogy valamiben az, de amikor egy travelmate-re is adnak ugyanúgy 3 év garanciát és az sem mondhatni hogy egy szar, akkor voltaképpen dell fanatikusokon kívül ki az aki megveszi?
Mert józan ember szerintem nem. És tudom hogy nem minden a bele de miért fizetne valaki 1/3-al többet érte egy mítosz miatt? Baromira túl vannak árazva. Mégegyszer nem állítom hogy rossz, de szerintem akinek nem mindegy mennyiért vesz laptopot és semmilyen különösebb oka nincsen hogy miért kell neki dell annak pénzkidobás latitude-ot venni.
Én nem vagyok Dell-fanatikus, csak más márkákkal vannak rossz tapasztalataim illetve elég sok rosszat is olvasok róluk. Nem állítom, hogy a Dell hibátlan meg azt sem, hogy olcsó, de inkább azt vettem mint Asus-t vagy Acer-t vagy mondjuk HP-t. Inkább picit többet fizetek, de tudom, hogy vettem egy megbízható gépet. Lehet, rossz hasonlat, de telefonból is inkább veszek drágábban Samsung-ot, mint ugyanolyan tudással Xiaomi-t. A családban 5 db Samsung van, 2 hónapostól a 4 évesig és egy van, ami nem müködik, de az sem a telefon hibája, hanem a tulajé, mert nem vigyázott rá. A többi hibátlanul teszi a dolgát. Xiaomi-val viszont nem egyszer megjártam már. De kinek mi tetszik illetve mit engedhet meg magának. Amúgy az én gépem tényleg túlárazott picit, megjelenésekor fél millió feletti kategória volt (kb. 5 éve), de még 3 éve is 470 ezer körül lehetett kapni, én pedig 3,5 évesen vettem 145 ezerért, viszont eddig nem bántam meg. Ha semmi nem jön közbe, szerintem simán elmegy még legalább 4 évet. A Latitude-ök nagy igénybevételre gyártott gépek, nagyobbra, mint amennyire én használom az enyémet, szóval bírnia kell. Nem mellesleg én egy, a korához képest jó állapotút fogtam ki, nem volt folyamatos használatban 3,5 évig és látszik az is, hogy karban volt tartva, mert nem melegszik stb. Nem akarok rábeszélni senkit a Dell-re, csak azt mondom, hogy én azt vennék, de mindenki maga dönt.
#5 Tökre igazad van, de itt jön a lényeg.
Miért jóval drágább ugyan az az üzleti gépeknél?
Miért mernek jóval több garanciát vállalni?
A belső sokkal minőségibb. Igen maguk az alkatrészek. Amiről írok az egy 8 éves Dell latitude. Látszik rajta az idő. Viszont ez még 2 év múlva is menni fog. Van egy másik 7 éves Latitude is, Az is megy. Teljesítmény?
i5-i7 el szereltek elegendőek manapság is.
HA nem a sebesség és a géming funkció a lényeg akkor nem lesz ezekkel gond. Könnyen szerelhetőek. Windows 11 -et nem támogatja hivatalosan jelenleg de nem fogom lecserélni egy hamar.
Ez a konkrét gép hétköznap napi 12-14 órát megy. Új kora óta. Végig én használtam.
Igen tud egy kommersz gép is ennyi ideig működni, de nem általános már manapság.
Igen, de pont erről van szó, hogy én a többi gyártó üzleti kategóriájához mérten IS drágának látom. Tudom mi az üzleti kategória és azt is hogy mitől drágább. Nekem az a véleményem hogy nincs sok értelme felmagasztalni egyik vagy másik gyártót sem.(nem állítom hogy ezt tetted) Csak úgy látom mindegyik tud jó csinálni ha akar. Valójában az összes számítástechnikai eszköz részegységeit sokszor ugyanazok a beszállítók adják a különböző gyártóknak. A márkahűséget el kell felejteni, mert egy olyan phaszerdő amibe ha belemész ki sem jössz többet. Mindegyik terméket külön kell értékelni és teszteket nézni róla, az alapján eldönteni melyik éri meg.
Nekem meg a travelmate ment napi 18 órát és az is bírta. De nem muszáj ezt megvenni. Arra kell törekedni amelyik ár érték arányban megfelelő és minél több garanciát adnak rá. És amelyikre szintén adnak 3 évet az hidd el, nem szarabb mint a másik, mert ezek a rohadékok pontosan kiszámolják hogyan éri meg nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!