Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha az analóg kvarc órát...

Ha az analóg kvarc órát megállítom, fogyasztja tovább az elemet?

Figyelt kérdés

2021. nov. 24. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen modon állitod meg??
2021. nov. 24. 17:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Van rajta OFF gomb(féle)?
2021. nov. 24. 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Kiveszed az elemet és nem fogja.. Én off-gombos órát nem látam még.
2021. nov. 24. 17:42
 4/7 lali24 ***** válasza:

megállítani -az elem kivételén kívül- csak egy módon tudod. ha mechanikusan megakasztod, de attól az elektronika és a működtető elektromágnes ugyanúgy fogyaszt tovább.

plusz előbb-utóbb valami törni fog benne.

2021. nov. 24. 20:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Vannak szerkezetek, amik energiatakarékosra váltanak kihúzott tengellyel, ezekre van gyári ajánlás is, hogy így tárold (pl. Eta, Ronda) De a legtöbb kommersz kvarc nem ilyen, úgy vélem.
2021. nov. 24. 21:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy állítod meg. Nekem van egy nagyon régi, még NDK „Ruhla” gyártmányú. Azon van egy kapcsoló, amivel megállítható, de akkor is hallani, hogy „ketyeg”, vagyis, akkor is vesz fel áramot az elemből. Ezt csak a pontos idő beállításakor használom. Több hasonló órám is van, de azokon nincs ilyen kapcsoló. Legbiztosabb, ha úgy állítod meg, hogy kiveszed az elemet, akkor biztos nem fogyaszt.
2021. nov. 25. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:
én, a homokórát szeretném megállítani!
2021. dec. 22. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!