Xerox nyomtató számlázási számláló állását le lehet olvasni távolról, ha azonos hálózaton vagyunk?
Irodánkban rengeteg nyomtató van és mindegyikhez egyesével kell elsétálni és leolvasni az aktuális számlázási számláló állást. Van mód arra, hogy az irodában a gépen megnézzem ezeket az állásokat?
Mindegyik gép azonos hálózaton van és a gépem is ugyan azon.
Javarészt Xerox nyomtatók.
Ja én is így csináltam. Lustaság fél egészség! :)
A MÁV-nál voltam, a belső intraneren keresztül a másik városban lévő nyomtatót is láttam. Nem is értettem miért nem központilag olvasgatja le őket az informatikai szervezet és miért kell papíron küldenünk nekik... :D
Írd be a böngészőbe a nyomtató IP címét és ha alkalmas rá a nyomtató, akkor van neki egy kezelőfelülete amin be lehet néhány dolgot állítani (admin joggal meg még többet) és persze a számlálóállást is le lehet olvasni.
A start menü/nyomtatók-nál válaszd ki az adott nyomtatót jobb gomb, tulajdonságok és itt elvileg megtalálod az IP címét. 192.168.1.120 vagy valami ilyesmi. Vagy kérdezd meg a rendszergazit.
Köszi! Működik!
( Kérdezném a rendszergazdát de én vagyok az. :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!