Szeretnék Aplle laptopot,de teljesen új vagyok a márkával kapcsolatban. Mit kell figyelembe vennem?
Nem teljesen, mert most az ARM alapuakkal tamadnak.
De igen. Viszlat intel x86 architektura szevasz ARM alapu.
Csak sajna ezt szep csendben teszik. Es nagyon meglepodik majd az aki Intel alaput vart... es kesibb jon ra, hogy megse fut a Windows majd rajta. (Ha most a virtualizacioval nem szamolunk.)
Nyilvan aki a nativ macOS-t szereti annak tokeketes...
De ha valaki macbookot vesz miért tenne rá Windowst?
Gondolom vész esetre virtuális gépen most is lehet, ennél több régen se értem minek kellett volna?
"csak hülyeség valamire költeni, amit nem ismersz"
Ha soha nem veszek macbookot akkor soha nem ismerem meg. Én például egyszerűen csak kíváncsi vagyok mitől olyan jó. Mert pl arukereso.hu vagy sok más helyen a negatív vélemények 99% "csak" annyi, hogy drága. De amúgy meg ha az árát nem nézzük mindenki dicséri. És nem értem miért mert sose volt semmilyen apple termékem. De ezek szerint nem is lesz, hiszen amit nem ismerek arra hülyeség költeni.
"Gondolom vész esetre virtuális gépen most is lehet"
Nem, nem lehet. A virtuális gép nem emulál más architektúrát. Ha ARM alapú a gazdagép, akkor a vendég rendszerből is csak olyat tudsz rá tenni, ami ARM architektúrájú. Tehát pl. Linuxot.
#14:
Van ARM alapu Windows 10. Ami viszont tud x86 alapu emulaciot.
Leiras mar van hogy az Apple M1 gepre lehet:
Parallels virtualis kornyezetet telepiteni. De jol mondod a VM meg mindig csak ARM.
De ebbe lehet Win10 ARM-ot telepiteni. Ami meg tud x86 kodot emulalni. Tehat vegeredmenyben az x86 Windows appok futhatnak...
Csak hat ez "ganyolas" nem is kicsit. Eloszor virtualizalas aztan meg plusszban emulalas is kell... :)
#12: Mert nem tetszik neki a macOS de Apple manias.
En sem ertem, hiszen a mac nek a macOS a lenyege...
De van nem is keves ilyen felhasznalo. Neki Apple kell de macOS nelkul :)
Pl egy Apple manias konyvelo holgy ismerosom. Neki Mac kell a legujabb... Alig hitte el hogy a konyvelo programja NEM fog menni macOS alatt. Mikor a konyvelo kollegaja Mac an konyvel. Mondom neki persze mert regi Intel modell... es Windowst hekkeltek ra. Vegul mikor az iStyle ban elmondtak neki elhitte... hogy ez igy nem lesz jo neki :)
Szoval van aki ennyire ragaszkodik az Apple hoz es koppan mikor rajon hogy a macOS nem lesz jo neki :)
#15:
Nincs azzal semmi baj ha valaki az agyon korlatozott zart rendszert szereti. Ennek is megvan az elonye: a stabilitas. Az Applenek mindig es a zartsag es a mas termekekkel valo minimalis kompatibilitas volt a filozofiaja. Akinek ez tetszik, merlegel, megveszi es hasznalja. Ja es csak az Apple logo meger onmagaban neki 200-300e Ft-ot. :)
Mindenki azt hasznal ami neki kedves es megeri neki.
Akinek meg nem tetszik annak ott a tobbi marka... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!