Szünetmentes tápegységhez használható-e nagyobb amperórás akku?
Gyárilag 7,2 Ah-s volt benne én 9 Ah szeretnék bele rakni a hosszabb idejű működés miatt.
Másik kérdésem:honnan tudom, hogy az adott akku alkalmas UPS készülékekbe is, nem csak járművekhez?
Hát csak úgy azért hozzáértés nélkül ne állj neki forrasztgatni, mert rövid zárlat hosszú tűz lehet belőle. És ha mondjuk ez éjszaka következik be akkor...
Milyen a táp pontosan és milyen akksi van benne? Fotót tudnál csinálni róla?
Miért kell nagyobbra cserélni? Annyira vacak felétek az áramellátás?
(Teher)autó indítóakku nem a legjobb, azt hamar tönkre lehet tenni ilyen felhasználással.
Munkaakku kellene inkább (lakóautók, targoncák, ...), az sokkal tovább bírja ezt a fajta terhelést.
Viszont tényleg ha nem vágod nagyon a témát akkor inkább ne kötözgess össze meg vissza, mert 12V-on elég nagy áramokt tudnak szaladgálni. (ha egyáltalán 12V-os az akku...)
Bármelyik szünetmentesbe tehető nagyobb akku, persze ésszerű határokon belül. A 7.2 Ah-s helyére a 9 Ah-s akku teljesen rendben van. A gyári akku másfélszeresével szerintem még elbírnak.
#6 - A töltés általában kis teljesítménnyel és lassan történik, ami egy cérnaszálon elmenne. Nagyobb áramok akkumulátoros üzem esetén folynak. 300 W teljesítmény 230 V-os hálózaton (300/230) 1.3 A. A szünetmentes áramszünet esetén egy 12 V-os akkuból állítja elő egy inverter segítségével a hálózati feszültséget. Ugyanez a 300 W teljesítmény 12 V-ből ellőállítva 25 A áramot jelent az akkutól az inverterig. Ha 600 W-ot szeretnél kivenni a szünetmentes akkujából, az már 50 A áramot jelent. Ekkora áram pedig nem mindegy milyen kábelezésen megy át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!