Mit jelent egy vezetéknél, hogy 50Ohm-os vagy 75Ohm-os?
Tehát az internet modembe jön be egy árnyékolt koax kábel a felsővezeték póznáról. 2 féle közül választhattunk, 50 és 75ohm-os. Mi a különbség?
Villanyszerelőnk nem beszédes típus, kérdezgettem, de hát nem örül neki, ha érdeklődöm, ezért vagyok itt.
Elektronika alapjaival tisztában vagyok, csupán azt nem értem, hogy egy vezetéken hogy lehet ellenállás. Illetve, de, lehet elelnállás, de azt egy bizonyos hosszra érthető csak
Még a "Tron" alkotói is tudták, hogy mi az az illesztési hiba! 2:55-nél kezdődik a jelenet, mikor a lekapcsolódásnál visszaverődő energiahullám dezintegrálja az üldözőket - vagyis a nemkívánatos adatcsomagokat - a távvezetéken:
15. folytatása:
Mivel a polietilén szigetelés a legolcsóbb és legelterjedtebb, így 40 és 52 ohm értékek jönnek ki az előbbi esetekre. A négy említett impedanciaérték középértéke 60 ohm - így a német szabványt is ebből a megfontolásból vezették le régebben.
Mivel a polietilénnel szigetelt hajlékony vezeték a jelfeldolgozó elektronikánál a legpraktikusabb, így értelemszerűen a legkisebb csillapítású 50 ohmos zsinórok terjedtek el a későbbiekben, mikor már GHz-es tartományokban kezdtek dolgozni a híradástechnikai készülékek.
#17-es, én csak szemléletes példát hoztam fel arra a jelenségre, hogy mennyire értelmetlen ez a szavazósdival eldöntött válasz-értékelés. Ha a jutalmazásra hajtanék, akkor már rég itthagytam volna ezt az egészet. Főleg tudományos és műszaki kérdéseknél néz ki nagyon idétlenül, hogy a senki által nem látott japán császár orrhosszáról folyik a vita.
Sok választ írtam már társadalmi kérdéskörökben, melyeknél már előre borítékolható volt a 0%-os értékelés. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hülyeségeket irkáltam, hanem azt, hogy a többi fórumozó ellentétes érdekeket képvisel - magyarán szólva elvtelen, manipulált szellemű tahó. Nekem ilyenkor az a jutalmam, hogy a kommentjeimmel összerombolom a sekélyes, önzésből, butaságokból felépített lelkivilágukat - és ők nem tehetnek ez ellen semmit! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!