Hogyan lehet megmérni a 230v szinusz csúcspontját? Mert amit a műszerek mutatnak, azok csak effektív értékek. √2*230=325,26 ennyit kéne mérni. Hogyan lehetne ezt megmérni?
Végzős villanyszerelő tanuló vagyok, erre kellene valahogyan megtalálni a megoldást, hogy hogyan, mivel lehetne megmérni ezt az értéket.
Köszönöm.
Az egyenirányítás lesz a nyerő, oszcilloszkóp nincs, meg látni szeretnénk a gyakorlatban a dolgot
Köszönöm!!
Pl. a legtöbb ma kapható kézi digitális multiméter csúcsértéket mér, és abból számol vissza színuszos effektív értékre. Ez alól azok a műszerek a kívételek amikre rá van írva, hogy "true RMS". Hogy miért nem lehet belőlük kinyerni a csúcsértéket (ha már megmérte) az egy jó kérdés.
A csúcsérték pontos mérése szkóppal lehetséges. A dióda-kondenzátor módszernél a dióda nyitó feszültsége bezavarhat a mérésbe.
#veszteség, meg hálózati +/-, meg mérési bizonytalanság, meg időállandó :D azon a 2x vagy 1x 0,6v-on nem fog múlni :D
de elég szomorú, hogy villanyszerelők nem látnak vagy használnak oszcilloszkópot.
+nem csoda, hogy olyanok jönnek hogy pislogsz hogy fenthagyja szigetelés nélkül/kötés nélkül a 230as kábel az álmennyezetben, majd mikor még húzod ki a lámpád a lyukból, látod hogy levan fűrészelve a led hűtőbordája és nem szóltak róla senkinek.
srác, neked megy egy első körös riszpekt, mert érdekel a szakma és a részletek. sajnos egyre kevesebb az ilyen.
Az a helyzet, hogy nincs oszcilloszkóphoz igazán értő ember se, meg oszcilloszkóp se a suliban, venni meg nem fogok azért mert egy évben egyszer jó lenne ha lenne.
7-es: Köszi, ismerek ilyeneket, kinnt cégnél gyakorlaton találkoztan már ilyesmi dolgokkal. Pl villanykapcsoló ott a falon, és mozgásérzékelő kell a lámpáknak, de a villanykapcsoló meg nem is tudjuk minek, de kell. Amugy igen, én pont az vagyok akit érdekel is a dolog.
Köszi mindenkinek! Mentek a pipák!
(;
Ja, és 315v-ot mértem.
Vajon miért lett kevesebb mint 325v?
Amugy sulis kérdés volt ez hogy hogyan lehet megmérni, aztán nem találtam semmi normálisat a neten, mondom irok ide egy kérdést.
Megépítettem a kapcsolást/áramkört, aztán holnap viszem a suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!