Mit lehet csinálni egy olyan SD kártyával amit se telefon se laptop nem lát?
Figyelt kérdés
Hiába dugom be, de nem írja semmi hogy be lenne dugva.
Valamit lehet vele csinálni?
2021. szept. 29. 13:41
21/29 anonim válasza:
Alkohollal nem jön le a rozsda, de ha pl. csak koszos, vagy szennyeződött, akkor azt leszedheti, javítva az érintkezést. Kicsit nagyon óvatosan meg lehet kapargatni, utána lemosni, hátha.
22/29 anonim válasza:
#21: Az sd kártya pinjei réz ötvözetek tehát réz-oxid keletkezik rajta (nevezzük most réz rozsdának). Az alkohol lehozza a réz "rozsdát".
réz-oxid + etanol = acetaldehid + víz + réz
23/29 anonim válasza:
Lehet, oké, kémiában nem vagyok jártas.
24/29 A kérdező kommentje:
Ohh, köszi akkor azt megfogom próbálni, hátha csak az miatt nem tud érintkezni.
2021. szept. 30. 16:57
25/29 A kérdező kommentje:
Meghalt az sd kártya.
Megtisztitottam alkohollal, de éppenhogy hozzáértem a fültisztító pálcikával az az egy réz darabka rajt maradt a pálcikán. :(
2021. okt. 7. 17:59
26/29 anonim válasza:
akkor alatta is korrodált már. nedves vagy savas helyen volt tartva, vagy nagyon régi. vagy nagyon gagyi minőségű kártya volt. ha normál,nagyméretű sd kártya akkor egy sniccerrel szét lehet kapni és kiforrasztani a lábakat. Szerintem csak korrodált. ha mikro sd akkor szarabb a helyzet. akkor sajna csiszolni kell belőle amíg nem látszik ki rendesen a réz rész.
27/29 A kérdező kommentje:
#26 én ehhez sajnos egyáltalán nem értek. :/
Micro sd egyébként.
6 éves kb. egyszer sajnos telefonostol elázott.
2021. okt. 8. 20:23
28/29 anonim válasza:
akkor így már érthető. ha van valami elektronikai vénával megáldott ismerősöd,akkor add oda neki. Le kell csiszolópapírral csiszolni a műanyag burkolatot a microsd alján addig,amíg nem látszik ki a nyomtatott áramkör. valószínűleg már eleve is valamelyik láb el volt szakadva a nyáktól. Mivel a műanyag burkolat alatt nem tudott beázni ezért menthető a kártya. Ki kell forrasztani a lábakat pl. egy normál sd - micro sd átalakító lábához és máris menthető róla minden. Ehhez tényleg nem kell még nagy szaktudás. Ráadásul veszíteni sincs mit mert gondolom nem fogsz fizetni egy vagon pénzt az adatmentésért.
29/29 A kérdező kommentje:
Hát nem tudok róla, hogy lenne ilyen ismerősöm. :/
2021. okt. 9. 08:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!