Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » USB bekötése? Ha csak adatátvi...

USB bekötése? Ha csak adatátvitelt akarok (töltés nélkül), akkor is meg kell hagynom a -neg szálat?

Figyelt kérdés

Következő a probléma:

Adott egy távirányító, amely a hozzá csatlakoztatható mobilteleonra küldi az élőképet (drón). Na de a probléma, hogy sajnos a távirányító akkujáról leszedi az áramot a mobiltelefon, merthogy közben tölti is és nem lehet kikapcsolni ezt a funkciót. Csakhogy nagyon hamar lemeríti, mert a távirányítóba elég kicsi akkut tettek.

Így szeretnék egy olyan usb-kábelt gyártani, amelyik csak a jelet küldi át, de nem tölti a mobilt. a +poz és a -neg szálat is el kell vágnom, vagy a -neg szálat mindenképp meg kell hagynom a másik kettő szál mellett, amelyen a jel megy?

Valahol azt olvastam, hogy a -neg szál mindenképp kell a jeltovábbításhoz is.

Mi az igazság?

Hogyan kössem be?

kösz!

2021. szept. 24. 08:59
 1/8 Pelenkásfiú ***** válasza:

Csak az 5V pint iktasd ki, a ground kell.

Viszont vagdosás előtt/helyett szerintem próbáld meg csak leragasztani azt a kis fém csatlakozót.. mondjuk egy pici darab szigetelő szalaggal.

Nem tudom, azon a kicsin mennyire megvalósítható, a nagy méretű USB csatlakozónál könnyű. :D

2021. szept. 24. 09:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Viszont azt vedd figyelembe, hogy ha a telefon nem kap áramot az USB-ről, lehet, hogy az adatkapcsolatot se építi fel, mert azt fogja hinni, hogy nincs bedugva - ha bedugod az első dolog amit érzékel az 5V, ha ezt nem érzékeli nem indul el a csatlakoztatási folyamat.
2021. szept. 24. 09:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az akkut cseréld nagyobbra, az ilyen kábel nem működik a fent említett ok miatt: a +5V hiánya miatt nem lesz kapcsolat.
2021. szept. 24. 09:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy töltsd tele előtte más áramforrásról.
2021. szept. 24. 09:40
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Ès ha közbeiktatnál egy Y kábelt aminek a csak az áram felèt egy töltőbe vagy powerbankba dugnád nem működne?
2021. szept. 24. 10:13
 6/8 A kérdező kommentje:

hát igen, csak annyira pici akkut voltak képesek beletenni, hogy alig 20-30 percre elég így teleofontöltéssel együtt, szóval hiába kezdem fullra töltött akkuval.

az Y kábelre is gondoltam, de vajon nem fog megbolondulni a rendszer, azaz ugyanúgy fog átmenni a jel (zavarmentes élőkép) a telefonra, ha én a kábelre még ráadok 5 V-ot? mert ez se rossz megoldás végül is.

2021. szept. 24. 10:31
 7/8 anonim ***** válasza:
A telefon akkuja legyen fullos, így nem kell a távirányítónak tovább töltenie.
2021. szept. 24. 17:17
 8/8 A kérdező kommentje:
értem, de attól még hazsnálat közben mindig merül, hiába kezdem fullra töltve, sajnos nagyon sokat zabál az app.
2021. szept. 24. 21:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!