Milyen e-cigi készüléket vegyek, hogyan érdemes keverni a folyadékokat, aromákat? Többi alant.
Most szeretnék e-cigit vásárolni és lenne pár kérdésem:
Azt látom, hogy vannak nikotinos és nikotin mentes alapfolyadékok is. Abban tudnak segíteni, hogy aki kb. napi 20 szál cigarettát szív, annak milyen erősségű folyadékot ajánlanak? Nem igazán tudom a pontos nikotin tartalmat, mert töltöttem. Winston Amber dohány. 4 mg talán. Hogyan kell értelmezni ezt a X mg/ml-ert? Ahogy olvasgattam, aromából 5-10%-ot szoktak hozzá tenni.
A fentiek figyelembe vételével kb. hogy lehet kalkulálni, hány ml bekevert folyadék elegendő egy napra?
Van egy oldal, ( [link] ahol töltenek fel a felhasználók recepteket (keverékeket). Itt a legtöbb keveréknél használnak nikotinos alaplevet és több esetben két féle (különböző PG/VG arányú) nikontin mentes alapfolyadékokat is. Pl.:
Nikotinos alap (12 mg/ml): 50,00 ml
Pg (100% PG/0% VG): 55,00 ml
Vg (0% PG/100% VG): 85,00 ml
inawera dohány 5%: 5,0 %
Egyébként 50-50 aránnyal érdemes kezdeni?
Továbbá arról is olvastam, hogy vannak DL és MTL típusú készülékek is, de ezt az infót nem igazán szokták a termékek adatlapjain feltüntetni. Ezt hogyan lehet kideríteni egy adott készülékről és Ti melyiket javasolnátok?
Én ezt néztem ki:
Előre is köszi a válaszokat.
Végre valaki utána is jár a dolgoknak, ahelyett, hogy venne valami sz@rt, aztán dobná ki 2 nap múlva.
Először szerintem azt kéne tisztáznod, hogy MTL vagy DL kell-e neked. Hogyan szívod a sima cigit? Pofazacskóba először, vagy rögtön tüdőre? Annak megfelelően válassz készüléket. Ha egy kályhacső átmérőjű driptipet (szopókát 🙂) látsz a kazán tetején, akkor az tuti DL.
Liquidből MTL én 12 mg-ossal szoktam át hasonló dohányzási szokások mellett, úgyhogy azt tudom javasolni. DL max 6 mg, de talán 3 is elég lehet.
A mg/ml-ert úgy kell értelmezni, hogy annyi mg nikotin van egy ml-ben. Tehát ha egy 6 mg/ml-es liquidhez adsz ugyanannyi nullásat, akkor a végeredmény 3 mg/ml lesz.
Az 50-50 PG-VG arány jó lehet, de hosszabb távon majd rájössz, hogy neked mi a jó. Több PG: erősebb íz, több VG: nagyobb gőzmennyiség.
Kezdd el mondjuk 50/50-es alaplével, és majd meglátod, mennyire jön be. Keverhetsz 30/70-et is, használgatod egy darabig, keversz 70/30-at, használgatod... és majd kialakul.
Amikor én kezdtem az e-cigit, 2014-ben, akkor még volt 24 mg/ml-es liquid. "Hangsen" márka volt, elméletileg dohányos, de olyan volt szívni, mint ha égett gumifüstöt tüdőznék le. Próbáltam 18 mg/ml-t is, még az is sok volt, pedig előtte piros Symphoniából töltöttem a cigit. Utána jódarabig 12mg/ml-est szívtam, aztán szépen lementem 0mg/ml-re, és kidobtam az egészet a francba.
Köszönöm a válaszokat! Tehát, ha jól értem, akkor vegyek 50/50 12 mg/ml alapfolyadékot és ehez adagolja 5-10% aromát és kész a lötty? :)
Amúgy a linkelt készülékről nem írtatok, Ez DL, vagy MTL? Azt mondják, ha dohányoztam előtte, érdemes MTL-el kezdeni.
Ja és azt sem írtátok, hogy egy napi adag az kb. hány ml?
Jó lesz úgy.
Ez az ego aio szerintem alapvetően MTL, de DL porlasztó is van hozzá. Az biztos, hogy nem az a brutál levegős DL.
Egy napi adag az mindenkinek más, MTL-ben kolléga napokig szív 10 millit, én meg amolyan fél-DL-ben 20-at/nap.
Ego AIO kipróbálásra jó, hosszabb távon nem biztos hogy szeretni fogod, ha sokat szívod. A kicsi tartálynak köszönhetően gyorsan melegszik. A liquidet szereti köpködni, ami nem kellemes, főleg ha forró.
A liquidet ha bekeverted érdemes álli hagyni, napokig, de van dohányos, amit hetekig, hogy jó vagy jobb ízt kapjál. Ha nem ismered az aromát, akkor kezdésnek csak 10ml-t keverj be, hogy ne sokat dobj ki ha nem tetszik.
A köpködéshez csak annyit, hogy ismerős is ilyet vett, és a drip tipben ilyen csigalépcső alakban áramlik a levegő, vagy hogy mondjam. A linkelt szettnél is fel vélem fedezni az átlátszó drip tipben a spirál alakot.
Szóval lehet, hogy ez már újabb verzió, mint amit te próbáltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!