Családi fotoshoot-on voltunk (Németországban). Kicsit furának tartom a menetét. Fotózás után ki kellett válogatnunk a stúdióban, hogy melyik képeket akarjuk (feltehetőleg utómunka miatt). De! A HD képek után 15€/per kép az extra költség.
A kérdésem az lenne, hogy miért? Miért kell extrát fizetni a HD képekért?
#HD fotók
2021. szept. 19. 22:10
1/7 anonim válasza:
Nekik is meg kell élniük valamiből.
2021. szept. 19. 22:14
2/7 A kérdező kommentje:
#1 Persze, azt gondolom. Igazából ez volt az első ilyen eset, eddig kézbe kaptunk minden képet, ami készült valamilyen alkalomból, csak emiatt kérdeztem. Illetve az érdekelt volna, hogy mennyire extra munka, hogy HD legyen egy adott kép?
2021. szept. 19. 22:42
3/7 KmsRys válasza:
Amíg olyan hülyék az emberek (többség), hogy hajlandóak fizetni érte pluszban, addig élnek is ezzel a lehetőséggel a stúdióban.
2021. szept. 19. 22:59
4/7 anonim válasza:
eléggé lehúzás szagú a dolog. Nem írják mit értenek HD alatt? Ez ilyen fantázianév szagú nekem. Így nem igazán lehet tudni,hogy mit takar a HD minősítés. Gondolom valami filtereket tesznek rá,meg kicsit retusálják. Kizárt,hogy a felbontására utalna. Biztos van honlapjuk,esetleg olvass utána mit takar a HD. Azért nekem van egy olyan érzésem,hogy a +15 euroért nemigen töltenek el a képpel 3-4 percnél több időt pluszban. Még olyat tudok elképzelni -bár nem írtad,hogy papírra nyomott fényképekről van e szó- hogy jobb minőségű fotópapírra nyomtatják jobb minőségű festékkel, esetleg uv állóság,vagy hasonlók miatt. Az előhívásnál reális lehetne ilyenek miatt a plusz költség és a HD név.
2021. szept. 19. 23:05
5/7 anonim válasza:
Papírra nyomtatják láttam ilyen fotót ,gondolom egyedi papírra jó minőségben .
2021. szept. 20. 07:32
6/7 A kérdező kommentje:
Digitális formában kapjuk meg csak a fotókat, nem nyomtatva. Persze lehet kérni kinyomtatva is, de mi nem kértük. Kivéve egy nagyobb képet a falra anyóséknak, mivel eleve nekik szántuk ajándékba a fotózást. De ennyi, semmi mást nem kértünk kinyomtatva. Választani kellett minden képnél, hogy alacsony vagy magas felbontásban szeretnénk az adott képet megkapni. Ha magas, akkor 15€ extra minden darab után.
Természetesen itt nem a pénzről van szó, csupán ilyennel még nem találkoztam. S mivel ajándék, a stúdióban anyósék előtt nem firtattam, hogy miért is kell fizetnünk extrát.
2021. szept. 21. 14:25
7/7 anonim válasza:
hát ez furcsa. pláne,hogy eleve egy nagy felbontású kép készül így a kisebb felbontás generál plusz munkát mert át kell konvertálni kisebbre. Ha ténylegesen ennyi a különbség,hogy a HD magasabb felbontású a nem HD alacsonyabb és semmi más nincs akkor ez elég szemét dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!