Ingyenes tv adókat lehet fogni a következő anntenával? Emmos 711 kül ès beltéri.
Győrben van maga a sugárzás, itt a térkép, Te tudod merre kell forgatni.
Ha kézzel programozod, mert jobban jársz, akkor Győrben az ingyenesen foghatók megtalálod 586 MHz-en és 674 MHz-en.
Próbáld az alacsonyabbra állítani és akkor lehet forgatni az antennát.
Nekem a kétrétegű ablakon olyan hővédő bevonat van (mindegyiken), de ezt nem látod(!) amely borzalmasan csillapította a jeleket, pedig az egyik itt van 3km-re (Bp) a Széchenyi adót pedig látom!
Ki kellett nyitnom az ablakot, akkor dőlt be a jel...
Az adott vételi hely ismerete nélkül, általánosságban válaszolnék: az ilyen formatervezett, antennára nem hasonlító erősítős vackokért nem adnék pénzt, mert kevés a nyereségük, a zaj viszont sok, így szinte csak a zaj lesz felerősítve, a sz@rból pedig nem lehet várat építeni. Ahol ezek az antennák valamennyire használhatók, ott egy darab kifeszített dróttal is bejön az adás. Az adótorony távolsága, sugárzási erősségének illetve a takarás függvénye, hogy milyen antennával érdemes kísérletezni. A minimum nálam egy kültéri logper antenna, akár beltérben használva. Aztán (ha kell) lehet erősíteni a jelet, illetve nagyobb nyereségű (és méretű) antennát venni. Aki ismeri a helyi adottságokat, az tudja, milyen antennát érdemes venni és kell-e erősítő. Beállításnál pedig úgy csináld, ahogy előttem írták. Kézzel állítsd be a frekvenciát, majd a jelszintet nézve mozgasd az antennát. Hagyd ott, ahol a legmagasabb a jelszint, majd mehet az automatikus keresés.
Egy helyen egy beltéri, erősítős antennával tévéztek, nappal nézhetetlen volt, sosem volt jel, éjszaka még úgy-ahogy lehetett nézni, ennél többet nem tudott a szobaantenna. Az adótorony légvonalban 4-5 km-re van, de csak viszonylag gyenge teljesítményű. Aztán valaki hozott egy régebbi logper antennát, feldobtam bentre a szekrény tetejére és egyből nézhetőbb lett a tv, még erősítő sem kellett. Végső megoldásként felraktam az antennát az állmenyezet fölé, így semmi nem látszik az antennából, csak a koax kábel jön le és közel tökéletes az adás nappal is, a jelszint 80-85 % a beltéri szerint. Még jobb lenne, ha fel lehetett volna tenni kintre az antennát, de azt nem engedik. Sajnos elég sok kamion járkál az úton, erre érzékeny a földfelszíni sugárzás, így ilyenkor van 1-2 másodperc kihagyás, de inkább a hibamentes, nézhető adás a jellemző.
Ott biztos lehet fogni az adókat egy beltéri antennával is.
Valami nem jó nálad, lehet a tv nem tudja ezt.
Én ilyennel fogom és tökéletes.
Bocs, de nem tudod megnézni a TV hátulját, ahol ott típusjele?
Ez az egy adat mindent eldönthet..
Nekünk 10+ éves az LG, most bukott a dolog a MINDIG TV (más kódolású) adásai miatt, úgyhogy lemondtam, de most néztem, az ingyenesek még mindig jönnek, merthogy nézhesse mindenki a királyi adókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!