Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért van összekötve a védőföl...

Miért van összekötve a védőföld a nullával egy konektorban?

Figyelt kérdés
A zöldsárga vezeték bekőtéséből kijön egy kék vezeték ami a barna bekötésébe csatlakozik.

2021. aug. 29. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, nagy kóklerség van ott, ilyet szigorúan tilos!!
2021. aug. 29. 13:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy Mekk Elek sem adna ki ilyet a patái közül de valami oka biztos van.
2021. aug. 29. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hívj egy villanyszerelőt nézze át az egész hálózatot, mert most konkrétan életveszélyben vagy.
2021. aug. 29. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Az hogy a nullával a konnektornál van összekötve, még magában nem is lenne akkora gond. Feltéve persze ha a barna bekötés a nulla. De ennek a szabályossága erősen megkérdőjelezhető.
2021. aug. 29. 14:17
 5/10 Szirty ***** válasza:
100%

"...de valami oka biztos van."

Nyilván az az oka hogy csak két vezeték van behúzva a csatlakozóig.

A "mester" pedig úgy igyekezett ellensúlyozni a nullavezető hiányát, hogy a védővezetőt is bekötötte a nulla helyére.

Vagy ami valószínűbb, hogy a nulla valahol megszakadt és a védővezetővel helyettesítette ahogy fent írtam.

Ha nincs ÁVK az áramkörön akkor ez így működik, de veszélyes és szabálytalan megoldás.

2021. aug. 29. 14:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

„Miért van összekötve a védőföld a nullával egy konektorban?”

Mert szabálytalanul lett szerelve. Egyébként pedig a nullavezető szabályos színe nem barna, hanem kék lenne. Jobb lenne nem egy Mekk Elekkel, hanem egy valóban hozzáértő villanyszerelővel átnézetni és helyrehozatni ezt a szabálytalanságot.

2021. aug. 29. 15:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezelőtt 60-80 évvel így képzelték el a nullázást. De ahhoz hozzá tartozott a korabeli elképzelés, hogy a villamos berendezés majd rendszeresen karban lesz tartva. Erről tudjuk, hogy nem lett így. Na meg, hogy a villamos berendezést okos emberek gondosan szerelik. Erről is tudjuk, hogy nem lett így. Ezért ez nagyon hamar tiltott módszer lett. Oka egyébként nagyon egyszerű. Ha az a közösített vezeték a betáp irányában valahol megszakad, akkor a hibátlan készülék bekacsolásakor a készülék testén megjelenik a fázisfeszültség, ami megrázó élmény.
2021. aug. 29. 15:58
 8/10 A kérdező kommentje:

Sajnos sok kokler dolgozott ezen a lakáson mire én ide jutottam.

Az oka egyszerű: itt lakott olyan végzettségű muki aki occsoé megcsinálta. Teszemhozzá:valahogy. Leginkább szabálytalanul.

2021. aug. 29. 18:38
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
Öreg házakban rengeteg hajmeresztő dolgot láttam már. 25 éve egy barátom vett egy tömésfal házat. Akart egy ajtót vágni két szomszédos helyiség falába, elhívott, hogy segítsek bontani. (Akkoriban még nagy volt kollektív szellem, szívesen segítettünk egymásnak.) No, nekiálltunk a bontásnak, és az első, amire ráakadtunk egy kéteres antennavezeték volt, csupaszon, srégen vezetve a konnektorig.
2021. aug. 30. 11:18
 10/10 anonim ***** válasza:
A iX. kerületi tanácsi bérlakásokban ennek az a változata volt, hogy a két ér között pont középen kis szegekkel a falra erősítve.
2021. aug. 30. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!