Földelés/PEN vezető. Attól tartok, hogy a bekötött zöld/sárga csak a földelőről érkezik. Hogyan ellenőrizhetem? Esetleg egyesítsem én a nullával?
Ez a magányos érvelés nem vezetett eredményre.
1. Magyarországon a közcélú hálózatokon a cél a TN rendszer, de vannak még TT rendszerű transzformátorkörzetek. A konkrét helyzetet a szolgáltató tudja megmondani adott körzetnél, ha van szellemi kapacitása ezen szakmai témában, nem pedig az úgyemlékszem kategória.
2. A megszűnt magyar szabványok előírásait (melyek helyett nem jött még más) a szolgáltatók többnyire átmásolták a saját szabályzataikba, így például azt, hogy TN körzetben tilos TT-t alkalmazni.
3. Azt nem tudom, hogy most mi a jogállása az úgynevezett belső nullázásnak, mely szinténn az elmúlt magyar szabványokban volt lehetőség arra, hogy ZZ-s körzetben egy fogyasztó TN-t alkalmazzon. Ezt nem feltétlenül rakták bele saját előírásaikba, mivel a 2. pontbeli esetben veszélyeztetve mindenki más van (a körzetben), ez a 3. pontbeli helyzet meg csak az illetőre veszélyes, az meg a szolgáltatót nem érdekli, ha meghal, majd kijönnek és megállapítják, hogy szabálytalankodott. Éppen ezért vannak a feltételek, melyek teljesüléses esetén lehet eme megoldást alkalmazni veszélytelenül.
"de az életvédelmi relé elengedhetetlen kiegészítő elem"
Ezzel a félmondattal én egyet tudok érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!