Spotlight izzót át lehet valahogy alakítani, hogy gömb alakú izzó legyen?
Valószínűleg nem lehetetlen.
Mondjuk szétvégott ping-pong labdával, vagy ilyesmi.
Nyilván világszerte kevésnek mondható azok száma, akiknek hasonló törekvéseik vannak, így gyanítom kevés anyagot találsz a neten a témában, de ne add fel.
Ja, és nem árt levédetni a szabadalmát, akár meg is gazdagodhatsz belőle ...
Bölcsészek...
Inkább vegyél másikat (gömb alakút) ha nem akarod felgyújtani a lakást és/vagy összevagdosni a kezed üvegszilánkkal.
Persze hogy nem, mert az egész rendszer, nem csak a foglalat, hanem a lámpaházak is spot-izzóhpoz (vagy ma már inkább LED-hez) lettek kialakítva. GU10-ben csak spotot kapsz süllyesztettet vagy falon kívúli karosat, de spotot. Ezen belül válogathatsz kb 20°-tól egészen 120°-ig, utobbi már a lámpatesttől nem túl messze is beteríti az egész területet, az első még a plafonba süllyesztve is csak az ágyban kezedben tartott könyvet világítja meg.
Nem fogsz tudni gömböt csinálni, mert maga a lámpatest behatárolja a sugárzási irányt. Ez kb. az a 120°, aminél szélesebb sugárzási szögű fényforrást sem kapsz.
Persze megerőszakolhatod, vehetsz Gu10-E27 átalakítót, amivel egy majdnem 360 fokos E27 gömb-fényforrást (nem vagyok hajlandó leírni a led-i..ó kifejezlst) használhatsz, de ronda gány lesz az egész.
Csak a lámpatest cseréje az elegáns megoldás.
Na csak megjönnek a további infók ahhoz, hogy érdemben meg tudjuk válaszolni a kérdést! :D
A GU10-hez nem ie lesz, mert a szabványnak megfelelő lámpatestekbe nem férne bele egy nagyobb "égő".
Nálam a konyhában is ilyen balf..z lámpatest volt feltéve az albiban. Azon a két helyen ahova a spot világtott ott majd kiverte a szemem, máshol meg sötét volt.
A megoldás:
GU10 -› E27 foglalat átalakító!
például: [link]
Én a conradban vettem, 3db-os csomagban.
Az E27-es foglalatba meg olyan gömböt teszel amit akarsz!
(ha kisebb teljesítmény elég, akkor GU10 -› E14 átalakító is van)
Arra kell csak figyelni, hogy ne legyen túl nagy súlya az átalakítónak meg a beletekert fényforrásnak, nehogy leessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!