E14-es foglalatban miért nem ég mindegyik izzó?
Figyelt kérdés
E14-es foglalatba próbáltam két izzót: Az egyik ami világít az a hagyományos ami pedig nem világít benne a moder LED-es.2021. máj. 29. 15:01
1/8 anonim válasza:
Talán hibás a led. De millió oka lehet, nem tökéletes a foglalat alakja és ezért az egyik érintkezési hibás, valamiért nem jut oda az előírt feszültség (amitől még az izzó úgy-ahogy ég, de a led esetleg be se kapcsol.
2/8 A kérdező kommentje:
A LED nem hibás, mert a másik szobában tökéletesen világít. A foglalat alakja magyarázat lehetne, ha nem ugyanolyan E14-es izzókról lenne szó.
2021. máj. 29. 15:19
3/8 anonim válasza:
Arra gondolok, hogy a két izzó között van egy kis gyártási pontatlanság, eltérés, ezért az egyik éppen érintkezik, a másik meg nem. Tizedmillimétereken múlhat, amit szemre nem látsz, és lemérni is nehéz lenne. Amilyen ócska kivitelű sok csomó foglalat, abszolút nem lepne meg, ha lenne benne ennyi torzulás.
4/8 A kérdező kommentje:
Miután az izzót a foglalatba csavartam és bekapcsoltam a kapcsolót fázisceruzával mérve a nem égő izzó foglalatához érintve a fázisceruza feszültséget jelez, azaz áram jut az égőbe.
2021. máj. 29. 15:29
5/8 anonim válasza:
Az izzó két ponton érintkezik, a foglalatának hegyénél és a csavarmeneten. Normális esetben a foglalat hegyénél kapja a fázist, direkt úgy, hogy ehhez ne tudj hozzáérni. A meneten pedig a 0-t. (Ha konnektorba dugható a lámpa, akkor persze ha fordítva dugod be, fordítva lesz, és ez is normális.)
Gondolom a menethez tudtál hozzáérni a fázisceruzával, és most ott van a fázis most, ezt mérted meg. Ettől még a foglalat hegyénél nem biztos, hogy érintkezik, ott még lehet, hogy meg van szakadva az áramkör.
6/8 A kérdező kommentje:
Nincs megszakadva ott sem.
2021. máj. 29. 16:10
7/8 anonim válasza:
Akkor fel kell picit hajlítani a középső erintkezőt!
8/8 anonim válasza:
Valószínűleg 7-es tanácsa lesz a jó. Én is jártam már így. A hagyományos E14-es izzó világított, a LED-es nem. A középső érintkezőt kissé felhajlítva már a LED-es is világított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!