Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » E14-es foglalatban miért nem...

E14-es foglalatban miért nem ég mindegyik izzó?

Figyelt kérdés
E14-es foglalatba próbáltam két izzót: Az egyik ami világít az a hagyományos ami pedig nem világít benne a moder LED-es.
2021. máj. 29. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Talán hibás a led. De millió oka lehet, nem tökéletes a foglalat alakja és ezért az egyik érintkezési hibás, valamiért nem jut oda az előírt feszültség (amitől még az izzó úgy-ahogy ég, de a led esetleg be se kapcsol.
2021. máj. 29. 15:11
 2/8 A kérdező kommentje:
A LED nem hibás, mert a másik szobában tökéletesen világít. A foglalat alakja magyarázat lehetne, ha nem ugyanolyan E14-es izzókról lenne szó.
2021. máj. 29. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Arra gondolok, hogy a két izzó között van egy kis gyártási pontatlanság, eltérés, ezért az egyik éppen érintkezik, a másik meg nem. Tizedmillimétereken múlhat, amit szemre nem látsz, és lemérni is nehéz lenne. Amilyen ócska kivitelű sok csomó foglalat, abszolút nem lepne meg, ha lenne benne ennyi torzulás.
2021. máj. 29. 15:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Miután az izzót a foglalatba csavartam és bekapcsoltam a kapcsolót fázisceruzával mérve a nem égő izzó foglalatához érintve a fázisceruza feszültséget jelez, azaz áram jut az égőbe.
2021. máj. 29. 15:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Az izzó két ponton érintkezik, a foglalatának hegyénél és a csavarmeneten. Normális esetben a foglalat hegyénél kapja a fázist, direkt úgy, hogy ehhez ne tudj hozzáérni. A meneten pedig a 0-t. (Ha konnektorba dugható a lámpa, akkor persze ha fordítva dugod be, fordítva lesz, és ez is normális.)

Gondolom a menethez tudtál hozzáérni a fázisceruzával, és most ott van a fázis most, ezt mérted meg. Ettől még a foglalat hegyénél nem biztos, hogy érintkezik, ott még lehet, hogy meg van szakadva az áramkör.

2021. máj. 29. 15:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Nincs megszakadva ott sem.
2021. máj. 29. 16:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor fel kell picit hajlítani a középső erintkezőt!
2021. máj. 30. 11:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg 7-es tanácsa lesz a jó. Én is jártam már így. A hagyományos E14-es izzó világított, a LED-es nem. A középső érintkezőt kissé felhajlítva már a LED-es is világított.
2021. máj. 30. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!