Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Powerbank 5V-ból 12V. Lehetség...

Powerbank 5V-ból 12V. Lehetséges így?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Bringámra szeretnék világítást. Akkupakkot nem találok egyszerűen, így úgy gondoltam, hogy powerbankról üzemeltetném.

A világítás 30 Watt LED lenne, amihez 12V-ra van szükség.

Úgy láttam, hogy egy "xl6009 dc-dc booster" nevezetű modul tud csinálni a powerbank 5V-os kimenetéből 12V-ot. Ez nem tudom mennyire igaz, és mennyire működik, de a videók szerint valós.

A kérdésem az, hogy igaz-e ez, és lehetséges 5V-os powerbankról 12V-ot csinálni, és üzemeltetni egy pl. 30 Wattos LED-et?

Plusz kb. mennyi ideig tudna erről világítani egy 10.000mAh-ás akku? (Én számításaim szerint 4 óra hossza, minden külső tényezőtől eltekintve.)

2021. aug. 11. 19:55
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

Teljesen mindgy, mert ha 11,1-eset csinálsz és a lednek pont ennyi kell, akkor ha az akku 95 %-ra merül, akkor a led már csak 40-50 %-on fog világítani.

A lényeg, hogy mindenképp kell elektronika, akkor meg mindegy!

2021. aug. 23. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!