Mi lehet a probléma ennél az esetnél? A kapcsolókkak nem oké valami?
"Azt viszont a többség - büdös gyökér - már nem tudná megoldani, hogy a felkapcsolás helyén lehessen lekapcsolni."
Az alternatív kapcsoló tudja ezt idióta barátom.
Pontosan ahogy előttem írták. Vagy a kapcsolók rosszak vagy rosszul vannak bekötve.
Persze az első eset eleve adja a másikat :D
Ha a kapcsolók jók akkor nem lettek jól bekötve.
Ilyen nekem is volt mikor beköltöztünk, volt egy "híd" kapcsolás? Talán annak mondják. Egyik kapcsoló adta az áramot a másik meg kapcsolta a lámpát :D
(Semmi közöm az elektromossághoz. De kapcsolókat meg konnektort magamnak szerelem. Miután egy szakembör munkája nyomán kigyulladt a konnektorom. Csak úgy magától. )
Felment az agyvizem, megtúrtam a netet hogy a kapcsoló családban mi elérhető amit vettem, beszereztem két alternatív kapcsolót azt bekötöttem jól. Nálam az volt a nehezítés hogy valamelyik szakembör full fehér vezetékekkel oldotta meg a kábelezést. Szóval elpöcsöltem vele míg kiméricskéltem melyik melyik...
Vagy a szekembört kéne visszahívni, vagy olyat aki ért hozzá, vagy te esel neki. Fázis ceruza legyen nálad! :) Nem a csipogós...
"Még egyszer értelmesen elmondom. A feladat csakis relékkel, vagy plc-vel /vagy valami hasonló elektrinikus rendszerrel/ oldható meg."
Nem csak azzal. Csak ha a két kapcsoló közt sosem voltak kábelek behúzva, akkor csezheted.
Kérdező azt írja, működött, szóval van remény.
A sima mechanikus alternatív kapcsoló két váltókapcsoló sorba kötve a lámpa előtt, úgy, hogy a két váltókapcsoló közt mindkét álláshoz megy egy-egy ér.
Egyszerű, mint a fakocka.
Ajánlom minden válaszadó figyelmébe a kiírást. Csak ott kapcsolhatod le, ahol fölnyomtad.
És teljesen mindegy, leszavazzátok-e a válaszomat, még a kérdést SEM értettétek meg, büdös parasztok.
#16 az egyetlen aki nem érti a kérdést, az te vagy :)
Nehéz felfogású.
"Csak ott kapcsolhatod le, ahol fölnyomtad."
És pont ez a baj vele. :D
"a diákjaimnak"
Nyugtass meg hogy csak valamiféle deliriumos álmodban vannak diákjaid nem a valóságban!
Azt azért mondd el, hogy hol oktatsz, hogy messziről elkerüljem!
Te meg kérdező írd be a gugliba, hogy "alternatív kapcsoló bekötése". Ha korábban működött akkor ugyanúgy kell(ett volna) visszakötni ahogy volt.
Ha a rajzok alapján nem tudod visszakötni akkor hívj egy szerelőt és pár perc alatt megoldja.
Az a villanyász aki nem tud egy ilyen bekötni az menjen el plc-t programozni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!