Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet a probléma ennél az...

Mi lehet a probléma ennél az esetnél? A kapcsolókkak nem oké valami?

Figyelt kérdés
Adott egy szoba,benne egy lámpa. A szoba 2 végén van 1-1kapcsoló.(A és B). Ha A-val felkapcsolom a lámpát akkor lekapcsolni is csak A-val tudom és fordítva. Mi lehet a baj? Esetleg egy kapcsolási rajzot ehhez tudna valaki mutatni?

2021. aug. 10. 09:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

"Azt viszont a többség - büdös gyökér - már nem tudná megoldani, hogy a felkapcsolás helyén lehessen lekapcsolni."

Az alternatív kapcsoló tudja ezt idióta barátom.

2021. aug. 10. 10:30
 12/26 A kérdező kommentje:
Régen is 2 kapcsoló volt csak és mégis működött a dolog. Most nem akar vmi miatt
2021. aug. 10. 10:43
 13/26 anonim ***** válasza:

Pontosan ahogy előttem írták. Vagy a kapcsolók rosszak vagy rosszul vannak bekötve.

Persze az első eset eleve adja a másikat :D

Ha a kapcsolók jók akkor nem lettek jól bekötve.

Ilyen nekem is volt mikor beköltöztünk, volt egy "híd" kapcsolás? Talán annak mondják. Egyik kapcsoló adta az áramot a másik meg kapcsolta a lámpát :D

(Semmi közöm az elektromossághoz. De kapcsolókat meg konnektort magamnak szerelem. Miután egy szakembör munkája nyomán kigyulladt a konnektorom. Csak úgy magától. )

Felment az agyvizem, megtúrtam a netet hogy a kapcsoló családban mi elérhető amit vettem, beszereztem két alternatív kapcsolót azt bekötöttem jól. Nálam az volt a nehezítés hogy valamelyik szakembör full fehér vezetékekkel oldotta meg a kábelezést. Szóval elpöcsöltem vele míg kiméricskéltem melyik melyik...

Vagy a szekembört kéne visszahívni, vagy olyat aki ért hozzá, vagy te esel neki. Fázis ceruza legyen nálad! :) Nem a csipogós...

2021. aug. 10. 11:02
 14/26 Wadmalac ***** válasza:

"Még egyszer értelmesen elmondom. A feladat csakis relékkel, vagy plc-vel /vagy valami hasonló elektrinikus rendszerrel/ oldható meg."

Nem csak azzal. Csak ha a két kapcsoló közt sosem voltak kábelek behúzva, akkor csezheted.

Kérdező azt írja, működött, szóval van remény.

A sima mechanikus alternatív kapcsoló két váltókapcsoló sorba kötve a lámpa előtt, úgy, hogy a két váltókapcsoló közt mindkét álláshoz megy egy-egy ér.

Egyszerű, mint a fakocka.

[link]

2021. aug. 10. 11:17
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

Ajánlom minden válaszadó figyelmébe a kiírást. Csak ott kapcsolhatod le, ahol fölnyomtad.

És teljesen mindegy, leszavazzátok-e a válaszomat, még a kérdést SEM értettétek meg, büdös parasztok.

2021. aug. 10. 11:39
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

#16 az egyetlen aki nem érti a kérdést, az te vagy :)

Nehéz felfogású.

2021. aug. 10. 11:55
 17/26 Wadmalac ***** válasza:

"Csak ott kapcsolhatod le, ahol fölnyomtad."

És pont ez a baj vele. :D

2021. aug. 10. 12:03
 18/26 anonim ***** válasza:

"a diákjaimnak"

Nyugtass meg hogy csak valamiféle deliriumos álmodban vannak diákjaid nem a valóságban!

Azt azért mondd el, hogy hol oktatsz, hogy messziről elkerüljem!

Te meg kérdező írd be a gugliba, hogy "alternatív kapcsoló bekötése". Ha korábban működött akkor ugyanúgy kell(ett volna) visszakötni ahogy volt.

Ha a rajzok alapján nem tudod visszakötni akkor hívj egy szerelőt és pár perc alatt megoldja.

Az a villanyász aki nem tud egy ilyen bekötni az menjen el plc-t programozni! :D

2021. aug. 10. 12:37
 19/26 Morzsi007 ***** válasza:
Lehet jelentkezni mester kurzusra az 1. válaszadónál privátban. 😁
2021. aug. 10. 12:42
 20/26 anonim ***** válasza:
Nem akarom elhinni, hogy ilyen van, hogy ennyire reménytelen. :D
2021. aug. 10. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!