Jelenleg egy ~20Mbit/s-es kábeles netem van, és éppen
azon gondolkodok hogy szerzek egy wifi jelerősítőt, majd
beleépítek a gépembe egy 300Mbit/s-es wifi panelt pár
antennával. Megéri-e? Valamint milyen fajtát vegyek?
Figyelt kérdés
Asztali számítógépem nagyon kezdő kategória, médium grafikán elviszi a játékokat probléma nélkül.
Nem éri meg szerintem, mert ha 20 mbit-es a neted, akkor miért akarnál 300 mbit-es kártyát? A net nem lesz gyorsabb. Esetleg akkor érné meg, ha most egy olyan lassú wifi kártyád van, ami limitálja a sebességet. Egyébként asztali gépet érdemes kábellel összekötni a routerrel, HA megoldható.
2021. júl. 26. 10:36
3/8 A kérdező kommentje:
Nincsen még wifi panel kártyám a gépemben, csak egy fos internet kábel ami alig ad valami netet, a videójátékok mind azt mondják hogy szar a netem, vagy hogy nincs is netkábelem. De a youtube videók még mennek vele. Ezért akarom a 300Mbit/s-es wifi panelt, amivel tudnék játszani a játékokkal.
2021. júl. 26. 10:56
4/8 Koplárovics Béci válasza:
Az, hogy neked otthon hánymillió gigabites hálózatod van, nem fogja befolyásolni azt, hogy a szolgáltatód milyen sebességet biztosít neked az előfizetésed (szvsz: apa-anya előfizetése) alapján. Értsd: hiába lesz az otthoni hálózatod 300Mbit/s, ha a szolgáltatód 20Mbit/s-t ad, akkor 20Mbit/s sebességgel fogsz letölteni.
2021. júl. 26. 11:05
5/8 anonim válasza:
"csak egy fos internet kábel ami alig ad valami netet"
Itt valami félreértés lesz. A kábel nem ad netet. A kábel jobb mint a wifi, persze ha nem szakadt, sérült. Próbáld meg lépésről lépésre megkeresni a hibát. Lehet hogy a szolgáltatás szar (sebességmérő mit mutat?), lehet a kábel rossz, lehet hogy a géped lassú, és nem a net...
2021. júl. 26. 11:17
6/8 anonim válasza:
rossz a megközelítésed.... nem kell neked wifi, a kábel sokkal jobb, stabilabb! (A 300mbit amúgy is csak elméleti a wifinél)
A szolgáltatódtól kérj plusz sebességet a netedre! - több is fog kerülni...
2021. júl. 26. 11:37
7/8 anonim válasza:
"Próbáltunk, de ahol én élek oda nem hajlandó az önkormányzat tornyot építtettni, mert "Rontja a város kinézetét"..."
Vezetékes internetet írtál korábban... ahhoz nem kell torony.
Most akkor nem értem... honnan van neked internetetd? honnan jön a kábel? :D
2021. júl. 26. 11:54
8/8 anonim válasza:
#7: Valszleg vagy mobilnet vagy mikrohullám. Ott pedig nem a sávszél lesz a gond, hanem a magas ping, azon meg a plusz sávszél se javít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!