Milyen tabletet válasszak tanuláshoz és sorozáshoz,youtubehoz meg stb?
Ma már szinte minden multimédiás tartalom 16:9 vagy szélesebb képarányú
Az ipad 4:3-as.
Vagyis egy 18:9 arányú videó gyakorlatilag a kijelző 66%-át foglalja el. Ami egy 10" kijelzőnél azt jelenti, hogy kevesebb, mint 7" a hasznos terület.
16:9-es kijelző esetén ez 89% vagyis 8,9" hasznos terület.
16:9-es tartalom a 16:9 kijelzőn 100%-os, egy 4:3-on 75% azaz 7,5" ha 10" a Tablet.
Már csak ezért sem vennék ipad-et.
Nekem mindenem is Apple, de az iPad 8-at nem tudom nyugodt szívvel ajánlani. Az a legallja, belépő szint. Évekkel ezelőtti iPadok alkatrészeiből van összerakosgatva. Nem rossz cucc, de vannak korlátai na.
Ha iPad akkor iPad Air 4! De hát az meg ugye durvadrága már, főleg ha értelmes tárhellyel veszed.
A nem almás tabokat nem ismerem...
Én is Lenovót vennék.
#1 A nem-Apple tabletek túlnyomó többsége 16:10, és nem 16:9 képarányú, gondolom ez PDF könyvek olvasásához jobb. A számításaid elég érdekesek, de az igaz, hogy egy iPad nem a legjobb választás 16:9 videókhoz, bár nem ez szól ellene, hanem hogy kb. 40e Ft egy 1. gen. Apple Pencil.
iPad: hosszú távra, sok (kb. 4-5) év szoftverfrissítés.
Lenovo más: 2-3 évig szoftverfrissítés, idővel belassulna.
Nem vagyok Apple fan, de az iPad-ek jóval jobbak, mint egy Androidos tablet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!