Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egyetemi kollégiumba inkább...

Papucs112 kérdése:

Egyetemi kollégiumba inkább asztali gépet ajánlotok vagy laptopot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy ősztől valószínűleg kolis leszek (Szeged), és több lehetőség is felmerült bennem gép terén.

Jelenleg van egy laptopom, de sajnos el van törve, így nem tudom lehajtani a tetejét mert feljön a burkolat. (A szervízben azt mondták felesleges megcsináltatni mert nem éri meg. Mondhatni wooden laptop). Ha nagyon kell össze tudom hajtani de nem az igazi és félek hogy tönkremegy.

Nézegettem középkategóriás laptopokat, de mindenhol azt olvastam hogy egy asztali gép feleennyibe kerülne, úgyhogy felmerült bennem a kérdés: ilyen helyzetben inkább egy másik laptopot vegyek vagy egy asztali gépet?

Nekem az asztalihoz húz a szívem, mert nem akarok túl sokat költeni rá, és szeretném ha lehetne rajta játszani is.

A költözés kocsival lenne megoldva.

Azon gondolkodtam megvárom hogy lesz-e helye a koliban és akkor eldöntöm.

Ti mit gondoltok?

2021. júl. 5. 19:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
laptoppal fogsz jegyzetelni is előadásokon, azt vegyél.
2021. júl. 5. 19:35
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

Helye lehet, hogy lesz, de szukos lesz, az tuti. Na meg a masik, hogy akkor pl laptopra jegyzeteles, konyvtarban/kavezoban/ egyetemen tanulas kilove, mert nem tudod magaddal vinni, pedig a gepen lesz az eleted kb. Haza se fogsz menni evkozben soha? Ha agyban akarnal filmezni, akarmi, az is kiesik, pedig neha jol tud esni.

Praktikusabb a laptop, egyertelmuen.

2021. júl. 5. 19:38
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
Igazság szerint a koliban nincs túl sok hely, ha belegondolsz, 3-4-en lesztek egy szobában, így korlátozottan megoldható. Láttam olyant aki asztali gépet vitt, de ez volt a ritkább, csak néhányan voltak így a koliban a többszáz lakóból. Arra is gondolj, hogy a gépet nem tudod cipelni, ha haza kell menned, azt nem tudod hurcolászni, vagy útközben beadandót írni, elolvasni a tanár levelét, stb. Persze megoldható, ha nem félted otthagyni hétvégére/szénszünetre a koliban. A másik fontos, hogy a szobatársaiddal sem árt egyeztetni (már csak a konnektorok korlátozott száma miatt sem, persze ez is orvosolható elosztóval, de nálunk ezt is szabályozták, mert gyenge a koli hálózata).
2021. júl. 5. 19:40
 4/12 anonim ***** válasza:
97%
LAPTOP! sokkal egyszerubb hordozni, valoszinu majd órára is be kell vinned.
2021. júl. 5. 19:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy laptopra jegyzetelnék mert online oktatás alatt észrevettem hogy nagyon elvonja a figyelmemet+jobban tanulok ha leírok dolgokat😄.
2021. júl. 5. 19:45
 6/12 anonim ***** válasza:
98%
Beadandot fogsz irni, kiseloadasokat, hazit fogsz kesziteni, nem uszod meg azt, hogy ne a laptopodon legyen az eleted kb. Probald ki, mindenki a sajat hibajabol tanul, de rettenetesen szar otlet lenne nem laptopot venni, de majd meglatod.
2021. júl. 5. 19:53
 7/12 anonim ***** válasza:
94%
Egyértelműen laptop. Még ha tényleg csak az asztalnál ülve szeretnéd használni, tényleg csak a koliban, tényleg csak beadandók írására, akkor is képzeld el, hogy írnád a beadandót, de a szobatársad alszik és iszonyatosan horkol, ez meg téged zavar a koncentrálásban. Legalább a folyosóra ki tudj költözni ilyenkor.
2021. júl. 5. 19:53
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Jegyzetelni nem hiszem, hogy fogsz rajta, szinte senki sem szokott, nem véletlen. Tanulni meg a TIK a legjobb, nem egy kávézó, oda sem kell gép
2021. júl. 5. 20:23
 9/12 anonim ***** válasza:
44%
Az asztali gépet nem tudod eldugni, ha a távollétedben idegen használják. Márpedig ott mindenedet használják, zokni, gatya, étel, a gépedet sem fogod tudni ebből kimenteni. A laptopot viszont eldughatod.
2021. júl. 5. 20:37
 10/12 anonim ***** válasza:
96%
A PC ki van téve részegeknek, más nekizuhan, lelöki, nem fogod tudni, ha elromlott, ki csinálta. Védtelen egy drótos készülék a koleszban.
2021. júl. 5. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!