Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tényleg lehet olyan zajos egy...

Tényleg lehet olyan zajos egy olyan léghűtő berendezés,ami egy nagyobb áruházat hűt, hogy még 8-10 méterre is áthallatszik? Vagy ez minek lehet a hangja?

Figyelt kérdés

[link]

Sajnos lehet, hogy nem mindenki hall belőle sokat.

Mert éjjel szoktam hallani, hogy ez beszűrődik az ablakon, ha az nyitva van.

Aki dolgozik ilyen nagyobb áruházakban és nem ad sértő vagy trágár választ, annak előre köszönöm a válaszát!

2021. jún. 26. 13:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Na en nem tudom pontosan, hogy most minek a zajat hallom, kb ilyesmi nalunk is, mint amit belinkeltel, csak rohadt hangos. Olyan tarsashazban elek, aminek van egy kozos udvara, es az udvart korbeveszik ugye a hazak. A szemben levo hazban van egy kfc, aminek a bejarata az utcarol nyilik ugyan, de ugye az udvari reszen van a klima, vagy mittudomen en mar mi, es iszonyatosan hangos, ejjel-nappal, ha kint ulunk az erekelyen, alig lehet egymast hallani. Ha csukva az ablak, nem veszes, de beszurodik valamennyire. Nem tudtam, hogy ez ilyen, mert amikor kivettem a lakast, akkor a virus miatt gondolom epp zarva volt, vagy felujitottak, stb, tehat akkor nem hallottam. Kovetkezo lakasnal mar erre is figyelni fogok, mindig tanul valamit az ember.
2021. jún. 26. 13:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy olyan léghűtő berendezés aminek a kültéri része egy nagyobb áruház tetején van, az olyan lehet -e ilyen zajos általában vagy valami más, ami ott a környéken van.
2021. jún. 26. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Most nonstop mennek a hűtők, ipari chillerek, légkondik, érthető okokból.
2021. jún. 26. 23:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Lehetnek akár a Tesco tetején levő szellőző berendezések is ilyen hangosak?
2022. máj. 19. 17:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez egyáltalán nem tűnik hangosnak.

Jogszabály rögzíti, hol milyen környezeti zajterhelés lehet.

A linket Chrome-ban megnyitva egyenesen a vonatkozó táblázathoz ugrik:

[link]

Érdemes előbb valamilyen ingyenes telefonos applikációval saccperkábé megnézni, hogy nagyon kilóg-e a zaj a tűréshatárból. Ha igen, jelezni kell. Először az üzemeltetőnek.

Jártam már így. A szomszédos gyógyszergyárban egy amióta az eszemet tudom folyamatosan működő szellőző (tényleg annyira megszoktam már, hogy nem is hallom alapból) meghibásodott, valami fertelmes zörgő, morgó hangja lett. Két nap után írtam egy emailt, aznap este lekapcsolták. Egy hét csend, újra bekapcsolták, halkabb lett mint korábban.

A gyár megköszönte, karbantartóik a hibát kijavították, elnézést kérnek.

Ha nem lóg ki a zaj a törvényi határértékből, csak annyit tehetsz, hogy megszokod.

Legközelebb inkább valami anonim helyen ossz meg videót, ne a saját személyes YT csatornádon, ez itt nem az a hely...

2022. máj. 20. 11:50
 6/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom máshol, csak ott megosztani. Máshogyan nem tudom belinkelni sokszor azokat, amikre gondolok.
2022. máj. 20. 14:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lóg ki.
2022. máj. 20. 16:05
 8/9 A kérdező kommentje:

Az alábbi képeken látható tárgyak is lehetnek ilyen zajosak(ezek a Tesco tetején vannak)?:

[link]

[link]

[link]

2022. máj. 22. 11:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, azok a fan-coilok külső hőcserélői. A nagy ventilátorok okoznak benne zajt. Nálunk zajvédő zárt burkolat alatt van, csak a belépő és kidobott levegő csövein keresztül van elenyésző zaj amit a légáramlat kelt és nagyjából csak közelről hallani.
2022. máj. 30. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!