A neten keresztül tudod vezérelni egy telefonos appal, meg csekkolni a hőmérsékletet. Mielőtt hazaérsz be tudod kapcsolni, így már a hideg szoba vár. De ezt nem ajánlom! A hírtelen hőkülönbség ártalmas lehet. Inkább ha hazaérsz, kapcsold be az infrás távirányítóval és együtt hűlj le a szobával, fokozatosan. Nem mellesleg potenciális biztonsági problémák lehetnek vele, például nem ritka az ilyen netre kötött okoskütyükre telepített féreg ami DDoS-ol a tudtod nélkül, illetve egy szerveren mennek keresztül a szenzorok adatai, fene tudja ki más látja rajtad kívül.
2021. jún. 26. 11:16
3/9 anonim válasza:
Mire hazaérek lehűti a levegőt.
Az enyém az alkalmazásban azt is mutatja a klíma mérése szerint hány fok van, és eldönthetem egyáltalán bekapcsoljam-e.
Vagy pl. nagymamám egyedül van otthon, ő nem tudja kezelni a klímát, de én mobilról igen. Felhívom a nagyit hogy nincs-e melege, és ha kell, akkor mehet a hűsölés.
Vagy akármi. Szóval kényelmi funkció, ami idővel természetessé válik.
Mint pl. már nem cserélnéd a mobilod vezetékes telefonra.
Kim Jong Un tudni fogja, hogy mikor (nem) vagy otthon
2021. jún. 26. 12:29
6/9 anonim válasza:
Kettesnek nem kicsit van üldözési mániája. Nincs jobb, mint egy forró lakasba belepni és varni, hogy majd egyszer hideg legyen.
2021. jún. 26. 14:49
7/9 anonim válasza:
Én csak akkor látom értelmét netről vezérelni a klímát ha valaki sokat utazik külföldre, és ritkán van otthon, így távolról el tudja indítani a klímát ha elindul haza. Viszont ha minden nap otthon alszik, akkor felesleges kapcsolgatni, inkább menjen állandóan, és tartsa a hőmérsékletet. A mai inverteresek ilyenkor amúgysem fogyasztanak sokat ha jó a szigetelés.
2021. jún. 26. 15:52
8/9 anonim válasza:
De ennek nem csak az a lényege, hogy távolról irányítható. Hanem különböző automatizációkat lehet vele csinálni (smart home). Itt nem csak az van, hogy a nest a helyzeted alapján tudja irányítani a legkondit. Hanem különböző scene-neket tudsz csinálni, hanggal tudod vezérelni (asszisztens). És egyéb smart home szépségeket tudsz csinálni.
4es voltam
2021. jún. 26. 16:14
9/9 anonim válasza:
Nem pont az a klíma lényege, hogy kb 1 percen belül már hűti a lakást? Akkor lenne értelme automatizálni, ha a fűtés is arról menne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!