Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elbírna a hálózat több klímát?

Elbírna a hálózat több klímát?

Figyelt kérdés
Előre is elnézést, ha hülye a kérdés, sajnos nem vagyok villanyszerelő. De ki van építve a házban több klímának a csövezés, összesen 5-nek. 5 kismegszakító is társul, amik 16 amperesek, B16 jelzéssel, gondolom ez azr jelzi, a főkapcsoló az órán, ahogy néztem 25 amperes, mert 25A van ráírva. Ahhoz, hogy az 5 klíma zavartalanul menjen, kellene plusz 25 amper szerintetek? A terv egy 7 kW klíma a nappali konyhába, plusz 4 db 2.5 kW a 4 szobába. Ez ahogy számolom eléggé határeset.
2021. jún. 24. 17:06
 1/8 Szirty ***** válasza:
100%
A készülékek villamos teljesítményét kell figyelembe venni, nem a hűtőteljesítményét.
2021. jún. 24. 17:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Tisztásor, ezért írtam, hogy kb ez pont beleférne, 25A kb 5000-5500w, ennyi lenne az 5 klíma áramfelvétele kb maxon járatva. De a mosógépet már lehet bírná mellettük.
2021. jún. 24. 17:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Tisztasor*
 4/8 A kérdező kommentje:
Lehet nem bírná*
 5/8 anonim ***** válasza:

32a elég ahhoz nem kell nagy átalakítás.

Ellenben életszerűtlen az egyidejűseg tehát mind az 5 klima hirtelen maximumra kapcsolva. Így gond nélkül elbírja.

2021. jún. 24. 19:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Persze, jogos, csak biztos, ami biztos alapon. Van, hogy a tűzhely, mosógép, mosogatógép együtt megy bár ez tényleg ritka. 32amperig úgy tudom ingyenes a bővítés.
2021. jún. 24. 20:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Legrosszabb eset, ha mindegyik egyszerre megy a maximális teljesítményével. A maximális villamos teljesítményeiket add össze, abból számold ki a teljes áramfelvételt, aztán meglátod mennyi marad még a 25 A-ből, vagy egyáltalán marad-e?
2021. jún. 24. 20:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja biztos ami biztos alapon mindent maxolj ki azt kész. De még az Elmű se számol maximummal soha
2021. jún. 24. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!