2 db ceruzaelemes vibrátor okozhat veszèlyesebb áramütést?Éreztem, hogy megcsípett, aztán fura érzés van azóta a jobb kezemben meg a számnál.Kell aggódni?Vagy a 2 ceruzaelem nem veszélyes áramerősség?Használtam vagy 20 percig...
"Ez olyan kisfeszültség, hogy ennek hatására semmiképpen nem alakulhat ki akkora áramerősség, hogy az veszélyes legyen, még csak nem is érezni."
I = U/R
Simán kialakulhat akkora áramerősség, amit nagyon is meg lehet érezni.
Ökölszabályként mondhatjuk, hogy kb 10 mA kell, hogy megérezd egyáltalán. Ehhez 300 Ohm ellenállás kell. Ha a két elektróda (nevezzük most annak) kellőképpen közel van egymáshoz és nedves, jól vezető környezetben (ez adott a kérdezőnél ;) ) akkor megérezheted.
A másik lehetőség, hogy valahol kontakthibás a kérdező vibrátora és a motor mint induktor működik, és ha a zajszűrést is kispórolták a gyártók simán megjelenhet a 3V -nál jóval nagyobb feszültség is.
Veszélyes? Nem. Elronthatja a kérdező orgazmusát? Igen. (Vagy jobbá is teheti, ha a kérdező szereti az electro -t, de ez már egy másik témához tartozik.)
21
„I = U/R
Simán kialakulhat akkora áramerősség, amit nagyon is meg lehet érezni.”
Megjött okostojás. U=3 V, és szerinted mennyi az R? A te kedvedért megmértem. Akármennyire megszorítottam a krokodilcsipeszt, akkor sem ment 80 kΩ alá. I=3/0,08=37,5 µA. Ezt aztán „nagyon is meg lehet érezni”.
"Megjött okostojás."
Nyugalom, barátom, csak lazíts! A kezeden, szárazon lehet, hogy 80k, de a nedves nyálkahártya / sérült bőr esetén ennek töredéke is lehet.
„Nyugalom, barátom, csak lazíts! A kezeden, szárazon lehet, hogy 80k, de a nedves nyálkahártya / sérült bőr esetén ennek töredéke is lehet.”
Igen, ha egy lapos elemhez érinti valaki a nyelvét, azt már érezni, de még az sem veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!