Hogyan működik a postáskódok logikája?
1-es, a kaputelefonok "mesterkódját" érti alatta, amit a postások beüthetnek, hogy bejussanak.
Nincs semmi logika benne. Beállítanak egy kódot, és közlik a postással. Általában fel is írják a helyi postahivatalban, hogy melyik házhoz melyik kód tartozik. Egy-egy kézbesítő nem fed le olyan óriási területet, legfeljebb tizenöt-húsz kapukód jut egynek még Pesten is. Nagyon sokszor a lakótelepeken, lakóparkokban minden kapun ugyanazt állítják be.
"1-es, a kaputelefonok "mesterkódját" érti alatta"
Én is azt értettem alatta, azért kérdeztem vissza, mert nem értettem, hogy abban miért keres logikát? :D
"1-es, a kaputelefonok "mesterkódját" érti alatta, amit a postások beüthetnek, hogy bejussanak.
Nem egészen.
A mesterkkód az, amivel a program menübe léphetsz.
A postásnak meg egy olyan kód van beállítva, ami egy lakáshoz sem tartozik, és jellemzően a lépcsőház soroknál megegyezik, ha ugyanaz a cég üzemelteti őket.
A gyártó nem hoz létre ilyet, szóval ebben a formában nincs postás kód.
Csak a postás keresi meg a társasház képviselőt, hogy tegye lehetővé a bejutást. Az pedig szól a kaputelefonosnak, hogy álítson be valait neki. Ennyi. Hogy éppen milyen rendszer és aznap mi jutott eszébe annak aki beállítja, arra nincs logika.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!