Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan működik a postáskódok...

Hogyan működik a postáskódok logikája?

Figyelt kérdés
Állítólag minden lakásnál más, viszont egy logika alapján teszik őket össze, hogy a postások ki tudják következtetni.

2021. jún. 1. 23:29
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Te mit értesz postáskód alatt?
2021. jún. 1. 23:33
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

1-es, a kaputelefonok "mesterkódját" érti alatta, amit a postások beüthetnek, hogy bejussanak.

Nincs semmi logika benne. Beállítanak egy kódot, és közlik a postással. Általában fel is írják a helyi postahivatalban, hogy melyik házhoz melyik kód tartozik. Egy-egy kézbesítő nem fed le olyan óriási területet, legfeljebb tizenöt-húsz kapukód jut egynek még Pesten is. Nagyon sokszor a lakótelepeken, lakóparkokban minden kapun ugyanazt állítják be.

2021. jún. 1. 23:50
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Postásoknak kulcsok van a házakhoz inkább .
2021. jún. 2. 06:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Nincs postáskód logika.
2021. jún. 2. 06:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy megadják a postásnak a kódot.
2021. jún. 2. 08:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Jaj de jó hogy aki volt postás és tudja is hogy kulcsal.menek be postások házakba max ilyen korong alakú chip van postásoknál ,nem kódok azokat le kell pontozni.
2021. jún. 2. 14:40
 7/8 anonim ***** válasza:

"1-es, a kaputelefonok "mesterkódját" érti alatta"

Én is azt értettem alatta, azért kérdeztem vissza, mert nem értettem, hogy abban miért keres logikát? :D

2021. jún. 2. 19:36
 8/8 anonim ***** válasza:

"1-es, a kaputelefonok "mesterkódját" érti alatta, amit a postások beüthetnek, hogy bejussanak.

Nem egészen.

A mesterkkód az, amivel a program menübe léphetsz.

A postásnak meg egy olyan kód van beállítva, ami egy lakáshoz sem tartozik, és jellemzően a lépcsőház soroknál megegyezik, ha ugyanaz a cég üzemelteti őket.

A gyártó nem hoz létre ilyet, szóval ebben a formában nincs postás kód.

Csak a postás keresi meg a társasház képviselőt, hogy tegye lehetővé a bejutást. Az pedig szól a kaputelefonosnak, hogy álítson be valait neki. Ennyi. Hogy éppen milyen rendszer és aznap mi jutott eszébe annak aki beállítja, arra nincs logika.

2021. jún. 2. 20:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!