Mi tart ennyi ideig kínából rendelésnél?
Az hogy van, hogy Kínából átlag 3-4 nap alatt elindítják a csomagot, ami átlag 1-1,5 hét alatt meg is érkezik Magyarországra, de utána még 3-4-5 hétig áll a csomag Mo.-n mielőtt kiszállítják?
És most nem a covid miatt van ez, mert régen is pontosan ez volt. Most is rendeltem valamit és a covid ellenére 3 napra rá már elindult Kínából a csomag és 8. napon megérkezett... Azóta is várom, hogy legyen végre valami (ez már a 3. hét, hogy várok).
És gondolg el mi lesz akkor ha cirka 1 hónap múlva minden csomagot vámolni kell4!4!!4!
még +1 hónapot rátehetünk.
Szerintem a karácsonyi cuccokat már augusztusban megrendelem :D vagy inkább: :(
"Az hogy van, hogy Kínából átlag 3-4 nap alatt elindítják a csomagot, ami átlag 1-1,5 hét alatt meg is érkezik Magyarországra, de utána még 3-4-5 hétig áll a csomag Mo.-n mielőtt kiszállítják?"
Mondjuk Kína kap a postaköltségből, a hazai szállítmányozásnak pedig ez csak egy púp a hátára, mert egy fillér sem jár érte, gyakorlatilag ingyen megy át a rendszeren, ami azonban abszolút nem ingyen működik.
Szerintem nem mindegy hogy milliárdokkal többől vagy kevesebből kell összehozni a dolgot.
Gyanítom hogy te sem rendelnél, ha a rendes árat kellene kifizetni a szállításért.
Hosszú távon nem jársz jól semmivel.
Sem Macbookkal, sem iPaddalm de még windowsos laptoppal sem. Mindegyik tönkre fog menni.
" Pláne, hogy ezzel a közel egy hónapos váratással a vevőt is megkárosítják, mert pl. ebay-en 1 hónapig lehet élni panasszal, utána sok éves huzavona a bíróságon, ha mégis sz.r terméket küldtek vagy átvertek."
Értelek, de mutass már bármit, ami kötelezné a Magyar Posta nevú céget, hogy ne azt tegye amit éppen tesz. Még reklamálni sem tudsz vele szemben, hiszen nem állsz velük jogviszonyban. Lefordítom hogy értsd: érthető hogy nyavajogsz, de azon kívül hogy itt leírod, semmi mást nem tehetsz.
Hogy még jobban leegyszerűsítsem, az alap postai szállítást konkrétan a te saját rizikódra vállalod. Minden másra pedig ott van a futár cégeken keresztüli szállítás.
"Az Európából érkező csomagokat mind kiszállítják pár napon belül."
ez se igaz mindig. én Németotszágban élek és múlt hét kedden adtak fel nekem csomagot úgyanúgy Németországban, talán holnapra ér ide...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!