Egy klasszikus, analóg karóra eleme mennyit bír?
Attól függ, hogy milyen elem.
Nekem a gyárilag benne lévő 3 évet bírt.
Kínai gyártmányú 1-másfelet.
Négy éve tetettem bele egy tartósabb elemet az még mindig megy.
Az elem típusától és a szerencsétől függően néhány évet, pontosan nem lehet megmondani. Ha van két azonos óra, azonos típusú és gyártási idejű elem, az órákat egyszerre indítják el, akkor is előfordulhat, hogy a két elem lemerülési ideje között lényeges az eltérés. Hányszor láttunk már olyat, hogy az egy időben behelyezett, azonos elemek közül az egyik már kifolyt, a másik pedig még évekig üzemelt.
A klasszikus analóg karórában egyébként nincs elem, az teljesen mechanikus. Amire te gondolsz az nem analóg, a kijelzője hagyományos mutatós, de a meghajtószerkezetét szintén kvarcoszcillátor vezérli, mint a digitális kijelzésűekét.
Akkor rosszul tettem fel a kérdést, mert az enyém elemmel működő quartz. (Casio EFR-527D-2AVUEF) 3 éve kaptam ajándékba, megkímélt állapotúnak mondhatom, szinte csak itthon szoktam felvenni, ami általában 2 nap, amit itthon vagyok, de munkánál nem szokott rajtam lenni, munkahelyre se hordom, csak ha olyan helyre megyek, ahol nem kell dolgozni. :)
1-2 karc van az üvegén, meg a szíj egyik oldalán van több karc nyom, de nem vészes. Majd órással azért megnézetem, hátha tud vele valamit kezdeni.
Úgy tudom, elemes óra is lehet analóg, még ha amúgy a "meghajtása" miatt digitálisnak is számít. Ez az analóg quartz.
Az enyémben lévő elem elvileg 45 hónapot bír.
Semennyit.
Analóg karórában nincs elem. Az oldalán ott a tekerőgomb amivel naponta fel kell húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!