Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha egy programra azt mondják,...

Ha egy programra azt mondják, hogy csak Windows-on fut, MacBook-on nem, akkor nem esélye, hogy fusson a Macbookomon, ha telepítem rá a Windows-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bocsi a buta kérdésért. Nem vagyok egy IT guru, emiatt szeretném a segítségeteket kérni. Jelentkeztem egy callcenteres munkára, ami miatt le kell töltenem egy Calgo nevezetű programot. Az oktató videóban viszont azt mondták, hogy MacBook-on nem fog futni az alkalmazás, csak Windows-on, vagy Linux op. rendszerű gépeken. Ennek ellenére fogtam magam és letöltöttem a Windows 10-et a MacBook Air-em gépemre és mellé ezt a Calgo nevű alkalmazást, ami úgy néz ki, hogy elindulna, ha a felhasználói adatokat beírnám (azonban ezeket még nem kaptam meg). Szerintetek így sem fog működni a gépemen, csak azért, mert MacBook és még inkább most mondjak le a munkáról, vagy nem akkora gond? :(

2021. máj. 12. 00:16
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

* akkor nincs esélye...

Bocsánat.

2021. máj. 12. 00:16
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

A MacBook-on OS rendszer fut, ezért a calgo nevű alkalmazást nem tudod rá telepíteni, mivel az nem kompatibilis vele. A Calgo alkalmazás csak Windows vagy Linux operációs rendszeren fut.

Ez olyan kb mintha egy iPhone-ra akarnál letölteni egy Android alkalmazást a Google Playből nem fog működni, mivel más rendszerre van írva, az egyik egy ipa fájl a másik pedig egy apk.

2021. máj. 12. 00:34
 3/14 anonim ***** válasza:
4%
A legegyszerűbb ha vásárolsz egy olcsó használt Windows-os laptopot arra rátudod telepíteni, és dolgozhatsz.
2021. máj. 12. 00:38
 4/14 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen a válaszokat.😔

Tehát akkor sajnos az sem megoldás, hogy telepítettem a merevlemezre a Windows 10-et és amikor bekapcsolom a MacBook-ot, akkor feldobja az Apple-es, illetve a Windows-os bejelentkezés lehetőségét is?😔

2021. máj. 12. 03:00
 5/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
79%
Nem tudom ez hogy van, de úgy tudom, hogy Boot Camp-al Mac Os mellé lehet Win10-et telepíteni a gépre és utána lehet választani melyiket indítod el bootoláskor, gondolom akkor működne a Calgo is.
2021. máj. 12. 07:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, ezt megtettem tegnap és a Windows-ra sikerült is letelepíteni a Calgo-t, pusztán azt nem tudom, hogy akkor tulajdonképpen nincsen akadálya annak, hogy ezentúl használjam, vagy totál ki van zárva amiatt, mivel a MacBook-omon fut a Windows 10 és nem valami komolyabb, erősebb laptopon.😔
2021. máj. 12. 08:40
 7/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
Jó kérdés, ki kellene próbálni.
2021. máj. 12. 09:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"pusztán azt nem tudom, hogy akkor tulajdonképpen nincsen akadálya annak, hogy ezentúl használjam, vagy totál ki van zárva amiatt, mivel a MacBook-omon fut a Windows 10 és nem valami komolyabb, erősebb laptopon"

ööö ezt a mondatod csak én nem értem? :D

Ez az egyik megoldás, hogy nativan felteszet a macbookra a windowst

a másik, hogy a Virtualbox nevü programot teszed fel a macbookra és ebbe telepíted a windowst. Egy egy úgynevezett virtualizációs szoftver aminek segítségével bármilyen oprdenszert lehet telepíteni a mac-re. Annyi hátránya van a bootcamp-es megoldáshoz képest, hogy itt fut a macOS is és így a két rendszer osztozik a teljesítményen.

Amúgy miféle meló ez? én is munkát keresek... jó volna valami hasonló.

2021. máj. 12. 09:02
 9/14 A kérdező kommentje:

Jaj, bocsáss meg, tényleg nagyon buta vagyok ehhez.😔

Szóval arra értettem, hogy az oktató videóban direkt kihangsúlyozták, hogy ez a Calgo nevű callcenteres alkalmazás “nem fog futni MacBookon, illetve Notebookon, csak Linux + Windows op. rendszerű “rendes” PC-ken és laptopokon”. Tehát azt nem tudom, hogy akkor ilyen teljesítménybeli hátrány miatt nem fog futni a MacBookomon, vagy amiatt, mert más az op. rendszere? Csak mert ugye a Windows 10-et telepítettem és itt a Calgo bejelentkezés paneljét is kiadja nekem már a Macbookomon. Tehát ettől függetlenül mondhatják azt nekem, hogy lesznek funkciók, amiket nem fog betölteni az alkalmazás, csak mert MacBook-ra telepítettem?😕

2021. máj. 12. 09:08
 10/14 A kérdező kommentje:
Egyébként az Atlasz diákszövetkezeten keresztül jelentkeztem erre, elméletileg AtlaszCall a munka neve. Nem tudom, diákokon kívül regisztrálhatnak-e más munkavállalók, de talán nem olyan embertelen munka.
2021. máj. 12. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!