Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hő hatására elgyengülő elektro...

Hő hatására elgyengülő elektromotor?

Figyelt kérdés

Egy vizes csempevágó motorjáról van szó, tegnap rásütött az udvaron a nap és nem vágta a lapot, csak forgott erőtlenül. Mi lehet a baja?

Javított már valaki hasonlót?

2021. ápr. 30. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
lemágneseződött
2021. ápr. 30. 19:33
 2/10 Szirty ***** válasza:

"lemágneseződött"

Szerinted a csempevágóban van olyan mágnes ami lemágneseződhet? :)

2021. ápr. 30. 19:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Indító (üzemi) kondenzátora rendben:
2021. ápr. 30. 19:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Szirty honnan tudjuk milyen cucc? lehet van benne! :)
2021. ápr. 30. 20:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Kondenzátorra nem gondoltam, de utána nézek. Lehet nem is a motor melegedéssel van a probléma hanem a kondenzátorral. Mindenesetre összefüggés van a melegedéssel. Használat alatt egyszer csak megáll, de már tudom előre, mert elgyengül a vágás előtte. Viszont ma csak a nap melege is elég volt neki.
2021. ápr. 30. 20:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Egy Einhell hoby vizes vágóról van szó.
2021. ápr. 30. 20:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Aszinkronmotor indítókondenzátora nem hiszem, hogy okozna ilyen problémát. Annak szerepe kimerül abban, hogy egyáltalán el tudjon indulni a motor.

Nálad úgy tűnik, hőmérsékletfüggő a hibajelenség. Kommutátor/szénkefehiba nem lehet? Pl. elfogyott a szénkefe, vagy összekenődött a kommutátor.

Még inkább csapágykenési hibára is gyanaxom.

Vagy esetleg BLDC motor van benne? Ez egy egyszerű szinkrongép, viszont megtápláló elektronikája elég sok meglepetést tud okozni.

2021. ápr. 30. 20:13
 8/10 Szirty ***** válasza:

"lehet van benne! :)"

Igazad van!

latolgattam a lehetőségeket. Ilyen szerszámban nem gyakori a szinkron motor vagy a DC motor.

De ha lenne is mágnes benne nem valószínű hogy annak a curie pontja annyira alacsony amit a napon hagyott szerszám elérhetne.

Persze ha tovább megyünk ezen a vonalon, nem tudhatjuk melyik bolygón sütötte a nap. Ha a Merkúron, akkor még mindig fennáll a lehetősége a felvetett problémának... :)

2021. ápr. 30. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:

ok :D

a lényeg: amig szíjjje' nem szedjük, nem tudjuk mit tettek bele kici távolkeleti szorgos kezek, úgyhogy ... passz :D

2021. ápr. 30. 20:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki, hogy kontakt hiba lehetett, találtam egy meglazult csatlakozást. Összenyomtam fogóval, egyenlőre rendben van. Holnap kiteszem a napra és tesztelem.

Gondolom a vezetéken nem tudott megfelelő mennyiségű áram átfolyni és melegedhetett és ebből kifolyólag történt a hiba, de nem vagyok nagy szakértő ezért is kérdeztem.

2021. ápr. 30. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!