Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A gitárral vagy az erősítővel...

A gitárral vagy az erősítővel van a baj?

Figyelt kérdés
A félakusztikus jazz gitáromon ki lett cserélve az aljzat jackre . Az erősítőnek van alapból egy kisebb zaja mikor be van kapcsolva . Ha a hangerő potmétert tekerem az alap zúgás is hangosabb lesz de ez még mondhatni egy kibírható szint . Ha cleanben használom gitárt általában nem szokott ezen kívül más zaj keletkezni . Van egy beépített drive csatornája az erősítőnek és amikor azt bekapcsolom egy erőteljesebb zúgás veszi kezdetét . Ha ennek feltekerem a gain-jét meg a saját hangerejét elkezd mégjobban búgni . Ha rádugom a gitárt és ebben a csatornában használom akkor ez még erőteljesebb . Ha feljebb tekerem a potikat rajta egy magasabb szintre elkezd sípolni viszont ha pengetek akkor némileg csillapodik de zúg össze vissza. Ha a szabályzók alacsonyabban vannak akkor pedig búg játék közben viszont ha hozzáérek a csatlakozó fém részéhez azonnal abba marad és csak az alap halk zaj marad ami nem zavaró mert szinte meg sem hallani . Kipróbáltam fejhallgatóval is és annak a jackjéhez értem hozzá akkor sem búgott . Sok különböző konektorban is kipróbáltam de mindenhol megegyezik . De amikor elengedem azonnal folytatódik a zúgás . Mi lehet a gond? Esetleg a gitár lett rosszul megforrasztva vagy az erősítővel van valami ?

2021. ápr. 28. 22:09
1 2
 11/11 anonim válasza:
elbaszodott a torzító szerintem.
2021. máj. 5. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!