Magyarországon fémkeresőzésből meg lehet élni ?
Láttam egy videót azt nyilatkozta egy tapasztalt kereső ,hogy valaki vesz 50000-ér egy gépet ,aztán csinál vele annyi pénzt,hogy vesz egy félmilliós gépet, abból meg már állítólag komoly lovét lehet csinálni.
Én csak azt kérdezem ,hogy havi nettó 150ezerFt-ot meg lehet keresni vele ?
Tegyük felre, hogy legális-e vagy nem.
95%-ban szemtet fogsz találni, hulladék vasakat, rozsdás patkót, szöget alumíniumot stb.
Abban a fennmaradt 5% majd talahatsz érméket, nyilhegyet pl ha egyáltalán szerencséd van.
Egy a millióhoz az esélye, hogy találsz valami értékeset amiről mint laikus fogalmad sincs mennyit ér es milyen korból van.
Ki fogja azonosítani?
Kinek fogod eladni aki nem dob fel vagy nem ver át?
Ha te találtad volna meg a kunbábonyi avar aranyleletet, akkor kb 2 millió ft ütötte volna a markodat amit legálisan kaptál volna, mint megtaláló. [link]
De mekkora esély van arra, hogy valaki egy ilyet találjon?
2018. Október 25---->
A ritka fegyverek és aranypénzek mellett elsüllyedt hajókat is találtak a Dunában : Hétfőn több száz aranyérmét és 17. századi fegyvereket találtak a rekord alacsony vízállású Dunában Érdnél. De nem ez volt az egyetlen izgalmas lelet, amely előkerült az apadó folyóból: az Index beszámolója szerint egy horgász egy komplett hajótemetőt fedezett fel Mohácsnál.
Nagyon hosszú a magyar partszakasz a Dunánál ,néhányan bejelentették amit találtak,és rengetegen hazavitték. Képtelenség volt kontroll alatt tartani. Szabad szemmel is voltak látható értékek. Vajon hány szabálysértési és büntetőeljárás indult ellenük ? Szerintem nem sok ,bár erről nincs infom.
Töki... ha meg akarsz a leletekből élni akkor el kell adnod őket, mert attól, hogy a vitrinben porosonak még a villanyszámlád nem lesz kifizetve ugye?
Namost a hozzád hasonló haszonlesó ponrdókból többezer van még az országban.
Tehát ha találsz valamit és azt meghirdeted, akkor 10-ből 9 érdeklődő hozzád hasonlsó orgazda lesz. Ha nem sikerül velük dűlőre jutnod, akkor be fognak fújni és bünti lesz belőle, ha szerencséd van csak pénzbírság, vagy felfüggesztett, hanem, akkor kóter...
A másik lehetőség pedig az, hogy áron alul fogod tudni eladni nekik a talált tárgyakat.
Azt értsd meg, hogy újoncként durvanehéz lesz boldogulnod a pályán és nagyon kicsi, vagy inkább semmi haszonnal tudsz túladni a talált tárgyakon.
Ha pedig nagy a pofád - mint látjuk - , akkor azt hamar be fogják fogni.
Érted ugye hogy miről beszélek?
#15-ben a Dunát két okból hoztam fel ,az első nyilvánvaló ,hogy rengetegen "lerabolták" szankciók nélkül. És jó pénzre tettek szert pici erőfeszítéssel.
Második az pedig néhányan említettétek a "Hol is keresnék egyáltalán" című dolgot. Duna egy olyan példa erre ami 2018 előtti években képtelenség volt : Ez pedig a folyó mederben lévő keresőzés , ami teljesen érintetlen terület. Itt jön képbe az a terület ahol én akarnék keresőzni ,ez egy szántóföld ,ami 1 éve még erdő volt ,ez olyan 13 hektár. Idén be se lesz ültetve semmivel különböző okok miatt sajnos. Legalább lesz idő engedélyt kérni az átnézésére.Szabad szemmel is lehet találni dolgokat 2 óra séta után egy marokra való érmét. Nagy része rossz tartású ,de van 1-2 ezüst is közte. Tehát nem "random" keresgélnék , először a nyílt terepet a 13 hektárt ,mert azt be fogják ültetni jövőre. És egyedül az rengeteg idő. Majd utána a környező erdőket rossz terepen. Ott is kb ugyanaz van ,de nincs felszántva.
#16----> Numizmatikában tapasztalt vagyok.Mivel gyűjtő vagyok. Aki szintén gyűjti olyannak kell eladni nem orgazdának aki töredékárért átveszi a nagyobb mennyiséget.
Lehet több ezren gondolnak rá ,de viszont abból csak 1-2% akinek van konkrét terve,és meg is veszi a fémdetektort.
Tudom ,hogy nem lehet milliókat csinálni ebből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!