Magyarországon fémkeresőzésből meg lehet élni ?
Láttam egy videót azt nyilatkozta egy tapasztalt kereső ,hogy valaki vesz 50000-ér egy gépet ,aztán csinál vele annyi pénzt,hogy vesz egy félmilliós gépet, abból meg már állítólag komoly lovét lehet csinálni.
Én csak azt kérdezem ,hogy havi nettó 150ezerFt-ot meg lehet keresni vele ?
#1 Magántulajdonú erdőkben és ingatlanokon ott nem.
Természetesen csak ha a tulaj megengedte :-) , és ő is kap a talált dolgokból.
De ha valakinek a kertje végében van 3 hektár erdő ami a sajátja ,ott nem tesz feljelentést senki.
#3 Azt tudom ,hogy a komoly állami cégektől lehetetlen papírokat szerezni ,és ez által pl a Feneketlen tónál lengetni esélytelen.
De ismerősöknél magánházaknál a tulajdonos beleegyezésével lehet.
Mert különben mit érne a magántulajdon fogalma ?
"A jelenlegi törvény értelmében az 1711-et megelőző időszakban földbe került tárgyak állami tulajdonnak számítanak, ha valaki az ezt követő korból bukkan valamire, akkor is köteles megtenni mindent annak érdekében, hogy a tulajdonost vagy annak leszármazottait megtalálja. Ha ez nem sikerül, akkor lehet a találóé az érték."
Teljes : [link]
De jó lenne ha a fenti kérdésre kapnék választ.
Valóban nem értek hozzá (még) ,de ez 1 hét alatt változhat !
Könnyen alkalmazkodom és gyorsan tanulok ha valami érdekel.
"Mert különben mit érne a magántulajdon fogalma ?"
A régészetben semmit.
Bárhol kutatsz engedély kell az illetékes múzeumtól.
És amit találsz az be kell mutatni nekik.
Amit belinkeltél abban benne van.
Az Magyarország területére vonatkozik.
Ez a legális.
"De ha valakinek a kertje végében van 3 hektár erdő ami a sajátja ,ott nem tesz feljelentést senki."
Az lehet
De a lelet amit találsz az nem a tiéd!
Ha eladod az már büntetendő.
Ami a földben van, az mind az államé. Jogilag teljesen mindegy hogy az erdőben, vagy a vízóra aknád ásásakor találod.
Ez van.
A kérdésben leírt tevékenységet nem ajánlom, mert hamar a rendőrségen találod magad és magyarázkodhatsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!