Nhzzhnnhzzhn kérdése:
Hogy kössem be a kondenzátort?
Figyelt kérdés
Tehát egy Elektronik VL100 TV ből vezetek ki egy rca videó kábelt. Az már megvan hova kell bekötni és támogatja is. Már csak egy 47uF os kondit kellene a videó + jelre kötni de nem tudom milyen irányban. Valaki segítene?#kondenzátor #Elektronik VL100
2021. márc. 24. 19:35
11/45 A kérdező kommentje:
Szóval mi a baj
2021. márc. 24. 21:45
12/45 A kérdező kommentje:
Akkor kell egy bipoláris 47 uF kondi de mi legyen a feszültség
2021. márc. 24. 21:50
13/45 Vortrex válasza:
Az elektrolit kondenzátor polarizált, nem tud váltóáramot átengedni, vagy talán csak annyira, ahogy a tv képén látszik.
A sima elektrolit kondenzátornak meg van jelölve egy színezett sávval a negatív lába:
Egy bipoláris elektrolit kondenzátornak nincs, szerintem ezzel működne:
Illetve szerintem még érdemes lehet kipróbálni egy ehhez hasonló zavarszűrű kondenzátorral is: [link]
Nincs nagy jelentősége a kapacitásának, valami kicsi uF-os érték legyen ráírva.
14/45 A kérdező kommentje:
Na már csak a boltok nyitására várhatok, meg ha kinyitna a suli akkor közel van az árwil. Addig is köszi a válaszokat, sokat segítettél :)
2021. márc. 24. 21:57
15/45 Vortrex válasza:
Szívesen. A kondenzátor nagyobb feszültséget nem kaphat, de kisebbet igen. Az analog videojel feszültsége meg nem több 1-2V nál, ez olyan kicsi, hogy gyakorlatilag bármilyen jó.
16/45 A kérdező kommentje:
Aha ezt még jó volt tudni thx!
2021. márc. 24. 22:05
17/45 anonim válasza:
Nagy lesz az oda, 47 nano inkább.
18/45 Vortrex válasza:
Szerintem is valami elírás, de még nem ért meg bennem a gondolat annyira, hogy leírjam.
19/45 A kérdező kommentje:
És még egy kérdésem lenne. Ugye a kapcsolási rajzon megtaláltam az audió részt ott középen és akkor hova kell bekötni az audió bemenetet? Nem tudom de ha tippelnem kéne akkor a k13 ra tenném a voksom. [link]
2021. márc. 24. 23:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!