Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi történik ha ellentétesen...

Mi történik ha ellentétesen történik a bekötés a LED reflektornál?

Figyelt kérdés
Dugót szeretnék rászerelni a LED reflektorra, és tudom, hogy kell bedugni helyesen de ha valaki bedugná és ellentétesen vajon tönkre menne? Gipsz karton emelőre kell világítást szerelnem, és tartok tőle hogy bedugnák...

2021. márc. 16. 17:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Eddig miről működött a led reflektor? Milyen dugót akarsz rászerelni? Hagyományosnál mindegy, h dugod be.
2021. márc. 16. 17:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy hogy kötöd be, a 230V először egy LED driverbe megy, mindegy neki melyik a fázis.
2021. márc. 16. 17:31
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Megfordul az irány, és nem emittálni fogja a fotonokat a LED, hanem elnyelni. Ez azt jelenti hogy nappal felkapcsolod, akkor sötét lesz a reflektor előtt a “fekete” fényű sugárnyalábban. :)
2021. márc. 16. 17:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

"tartok tőle hogy bedugnák..."

ne aggódj, nem fog fájni! Ööö izé akarom mondani ha a 230V-os csatlakozót dugják be f-ordítva akkor semmi gond nem lesz.

Ha viszont ez a LED refi 12 vagy 24 voltos cucc akkor bizony számít a polaritás!

Mi van ráírva a refire? ~230V?

2021. márc. 16. 18:08
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
A konnektornak sincs semmi baja, ha fordítva kötöd be a fázist, és a nullát, azt majd az abba a konnektorba csatlakoztatott eszköz elintézi magának.
2021. márc. 16. 18:21
 6/13 A kérdező kommentje:

230V-os LED reflektor, Fázis/Nulla megcserélése esetén mi történik? Sok reflektort szereltem már ügyelve a helyes polaritásra. Ha van benne elektronika akkor elintézi

,de ha nincs akkor?

2021. márc. 16. 19:11
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"230V-os LED reflektor, Fázis/Nulla megcserélése esetén mi történik?"

semmi... működik a cucc ahogy kell

"de ha nincs akkor?"

én olyant még nem láttam....

2021. márc. 16. 19:58
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne elektronika, csak a vezetékek lennének a ledekre forrasztva, akkor azok már rég nem égnének. Szóval van benne elektronika, kell bele elektronika
2021. márc. 16. 20:20
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"azok már rég nem égnének"

szerintem inkább égnének! :DDDDDDD

2021. márc. 16. 20:35
 10/13 anonim ***** válasza:

Igaz :))

De elírtam, mert nem égnek, hanem világítanak ;)

2021. márc. 16. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!