Építhető e, villanymotorral meghajtott generátor ami az általa termelt elektromosságot használja fel a működtető villanymotorhoz is?
Egy forgógépnek több összetevőből összeadódó vesztesége van. Ott a csapágyak súrlódása, a légrésveszteség, a tekercselő huzal fajlagos ellenállásaés egyéb összetevők. Emiatt önmagát sem tudná fenntartani a folyamat, nem hogy plusz energiát termelni.
Remélem nem csak trollkodásból tetted fel ezt a kérdést, nagyon olyan szaga van. Hisz ha ezt felfedezte volna az emberiség, megszűnne a Föld energiafüggősége!
Az óriási probléma ha ez a kérdés tényleg felmerült benned szóval én inkább hiszem azt hogy troll vagy.
De a kérdést megválaszolandó,1-es leírta a lényeget,ez fizikai képtelenség a veszteségek miatt,örökmozgó még mindig nem létezik és nem is fog.
Távol álljon tőlem a trollkodás, komolyan kérdsm: mit oktatnak ma iskolában fizika órán?
22 éve évrettségiztem, gyerek még nincs, emiat nem tudom mit tanítanak, de ha így állnak egyesek akkor elég nagy gáz van.
Kérdező a rendszer amit kitaláltál saját maga működését sem tudja fentartani. Ha pedig még ki is akarsz venni a rendszerbőn energiát, akkor az már a Csillagkapu sorozatban szereplő naquadah generátorhoz hasonló szintű előrelépés lenne.
Az ötlet nem új, nézz utána a Ward Leonard-rendszernek!
Ezekkel a mozdonyokkal lehetett mozogni anélkül, hogy a felsővezetékből szivornyáztak volna maguknak energiát. Persze csak addig működött a dolog amíg a főgépcsoportban volt elég tárolt mechanikai energia. Amolyan korabli KERS rendszer volt ez :D
„Tervem egy önhajtott generátor”
Nem építhető ilyen, de, ha „ön” hajtja, (mármint, hogy te magad hajtod) akkor fog működni, csak győzd energiával tekerni a generátort. Az interneten rengeteg ilyen és hasonló örökmozgó van, a videókon úgy néz ki, hogy működik, de ez mind valamilyen csalás.
"Lehet röhögni"
én szörnyűlködtem.
"a "tampontól terhes leszek?" kérdésnél még mindig jobb"
nem... nem jobb!
Az a probléma a kérdéseddel, hogy annyira nagy marhaságot kérdeztél, hogy nem lehet rá máshogy reagálni!
Általános iskolai fizika, technika órákon ha 2-est kaptál akkor is tudni kell miért hülyeség az amit kérdeztél.
"Az ötlet nem új, nézz utána a Ward Leonard-rendszernek!"
Uhhh. :D Vannak még problémák, az biztos. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!